Temiz ve sağlıklı bir Akdeniz için 7/24 hizmet | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Temiz ve sağlıklı bir Akdeniz için 7/24 hizmet


 

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların temiz ve sağlıklı kent, çevre ve doğa hakkını korumak ve sürdürmek amacıyla, ilçeye temiz, nezih ve ferah bir görünüm kazandırmak için cadde ve sokaklar, meydanlar ve semt pazarlarının yanı sıra ve çöp konteynırlarını da olarak yıkayıp dezenfekte ediyor.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince ilçe genelindeki cadde, sokak ve mahallelerde bulunan binlerce çöp konteynırı belirli periyotlarda bol köpüklü ilaçlı su ile yıkanıyor. Ekiplerce düzenli olarak yıkanıp dezenfekte edilen çöp konteynerlerinde, böylelikle kötü koku oluşumu, virüs, bakteri ve haşere, sinek ve larvaların oluşumunun önüne geçilmiş oluyor. Zaman içinde deforme olan konteynırla da atölyedeki tamir ve boya işlemi sonrası tekrar yerine bırakılıyor.

 

“KÖTÜ KOKU, HAŞERE, SİNEK VE LARVA OLUŞUMU ÖNLENİYOR”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da birimin 7/24 kesintisiz sunduğu hizmet hakkında yaptığı açıklamada; “Şehrimizin daha temiz olması ve vatandaşlarımızın nezih bir ortamda yaşamaları amacıyla doğaya zarar vermeden özel solüsyonlar ile dezenfekte edilen çöp konteynerleri kısa sürede yeniden vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor. Bu sayede çöp konteynerlerinin yerinde, hızlı, ekonomik ve etkin şekilde temizliği yapılarak, görüntü kirliliği ve koku oluşumu engellenirken, aynı zamanda larva ve sinek oluşumunun da önüne geçilmiş olunuyor. Bu iş için özel tasarlanmış aracımız ile bulunduğu yerde yıkama aracının içine alınan çöp konteyneri, basınçlı ve sıcak su ile içi ve dışı yıkanıp dezenfekte edildikten sonra tekrar yerine bırakılıyor” dedi.

Vatandaşları da bu çevre sağlığı konusunda dikkatli ve duyarlı olmaya davet eden Başkan Gültak; “Değerli hemşerilerimizden tek ricamız, çöp konteynerlerine attıkları her türlü çöpü poşetleyerek konteynırlara atmaları, çöp konteynerlerinin yanına poşetli çöp bırakmamalarıdır” diye ekledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA