Mersin’de denizler hayalet ağlardan temizleniyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de denizler hayalet ağlardan temizleniyor


 

Haber Merkezi

 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, denizleri ve iç suları 150 futbol sahası büyüklüğündeki hayalet ağdan temizlediklerini belirtti. Temizlik yapılan iller arasında Mersin’de var.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından denizlerdeki ve iç sularda hayalet ağ temizliğine ilişkin paylaşımda bulunarak denizleri ve iç suları 150 futbol sahası büyüklüğündeki hayalet ağdan temizlediklerini kaydetti. Bakan Yumaklı'nın 'hayalet ağlara geçit yok' diyerek yaptığı paylaşımında hayalet ağ temizliği yapılan Mersin’inde  aralarında bulunduğu şehirler, İstanbul, Bursa, Yalova, Balıkesir, İzmir, Muğla, Antalya, Çanakkale, Kocaeli, Tekirdağ, Adana, Aydın ve Hatay olarak açıklandı.

"Temiz bir dünya, sürdürülebilir gelecek, doğal yaşam ve su kaynaklarını korumak için bir olalım, çevremizi hep birlikte koruyalım" ifadelerini kullanan Yumaklı paylaşımında, "Denizlerimizi ve iç sularımızı yaklaşık 150 futbol sahası büyüklüğündeki hayalet ağdan temizledik. Bugüne kadar 166 milyon metrekare alan taranarak, yaklaşık 1 milyon metrekare ağ, 40 bin sepet ve benzeri terk edilmiş av aracı, sulardan temizlendi. Yaklaşık 2,75 milyon sucul canlı, ağlara takılmaktan kurtuldu. Bu yıl 100 bin metrekare ağı daha, sulardan temizlemeyi hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA