Özgürlük Yürüyüşcüleri Tarsuslarla buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Özgürlük Yürüyüşcüleri Tarsuslarla buluştu


 

TİP lideri Baş, tutuklu milletvekili Can Atalay için başlattığı ’Özgürlük Yürüyüşü’nün 10’uncu gününde geldiği Tarsus’ta 10 Ekim Ankara Katliamını andı.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın, partisinin tutuklu Milletvekili Can Atalay için Hatay'dan Ankara'ya başlattığı 'Özgürlük Yürüyüşü'nün 10’uncu gününde Mersin’in Tarsus ilçesine geldi.

Baş ve beraberindeki heyeti, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi karşıladı.

Mersin ve Tarsus’tan CHP başta olmak üzere çeşitli siyasi partilerden temsilcilerin de destek ziyaret gerçekleştirdiği buluşmada Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da Can Atalay için özgürlük çağrısı yaptı.  

 

“SİYASİ PAZARLIK YAPACAK KADAR YÜZSÜZLER”

TİP Genel Başkanı Erkan Baş da, sekiz yıl önce Barış Mitingi’nde katledilen insanları anarak konuyla ilgili dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun insanların canını pazarlık konusu haline getirmesine tepki gösterdi. Baş, konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi; “Unutmayalım ki 10 Ekim Katliamı’nın hemen öncesinde Suruç’ta sosyalist gençleri hedef alan benzer bir katliam gerçekleşmişti. Hemen arkasından Ankara’daki katliam iktidarın o dönem iktidarını kaybetme korkusuyla içine girdiği telaşın ve toplumu teslim alma girişimlerinin bir sonucuydu. Unutmayın ‘Verin 400’ü bu işi huzur içinde çözelim’ cümlesi Ankara Gar Katliamı’nın şifresini vermektedir bize. Bugün yolları ayrılmış olmasına rağmen o gün başbakan olduğu için sürecin bütün ayrıntılarına vakıf olan Davutoğlu’nun ‘Konuşursam çok şey açığa çıkar’ diyerek o katliamın faillerini bildiğini ve katliamı pazarlık konusu haline getirdiğini ortaya çıkarıyor. Bizim canımız, kanımız, arkadaşlarımızın hayatı üzerinden kendi siyasi emelleri için siyasi pazarlık yapacak kadar yüzsüzler.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA