10 Ekim, Anma ve Yas Günü ilan edilsin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

10 Ekim, Anma ve Yas Günü ilan edilsin!


 

Haber Merkezi

 

Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, 10 Ekim Ankara Garı Katliamı’nın “Anma ve Yas Günü” ilan edilmesi için kanun teklifi verdi. Ankara Katliamı’nın barışa, kardeşliğe inanan insanlara yönelik gerçekleştirildiğini söyleyen Bozan, bu katliamın unutulmaması ve yüzleşilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini savundu.

 

Haber Merkezi

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, DAİŞ çeteleri tarafından 104 barış insanının katledildiği 10 Ekim 2015 tarihiyle yüzleşilmesi ve 10 Ekim’in “Anma ve Yas Günü” ilan edilmesi için Meclis’e kanun teklifi verdi.

Bozan, kanun teklifinin gerekçesinde; “Tarihimizin yaşadığı en büyük ve en kanlı katliamlardan biri olan bu saldırı, ülkenin tüm renklerini içinde bulunduran insanlık yelpazesine, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye inanan ve bu uğurda mücadele eden insanlara yönelik gerçekleştirilmiştir. Toplumsal barışın kalıcı olarak sağlanması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve böyle olası katliamların yaşanmaması için hatırlanıp yüzleşilmesi şarttır. Böyle bir anma ve yas günü ilan edilerek; olası provokasyonlar karşı toplum içerisinde çıkabilecek her türlü linç ve katliam girişiminin önüne geçerek, faşizmle mücadele edilebilmesi için gerekli toplumsal farkındalığın yaratılması ve bir kardeşlik bilincinin aşılanması amaçlanmaktadır. Bu kanun teklifi ile; 10 Ekim 2015’te Ankara Barış mitinginde gerçekleşen katliamda hayatlarını kaybedenlere yönelik duyarlılık ve farkındalık yaratmak amaçlanmış ve 10 Ekim gününün 10 Ekim Ankara Gar Katliamında Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü olarak ilan edilmesi öngörülmüştür” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA