Narenciye Festivali iptal! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Narenciye Festivali iptal!


 

İlki 2012’de düzenlenen ancak pandemide 2 yıl ara verilmesi sonrası geçen yıl 8’incisi düzenlenen Narenciye Festivali’nin bu yıl yapılmamasına yönünde karar alındı!

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye'nin narenciye deposu Mersin'de Uluslararası Narenciye Festivalinde korkulan oldu! Yıllardır başarılı bir organizasyon ile uluslararası ve ulusal arenada ses getirmesi sağlanamayan festivalin bu sene yapılmaması kararı alındı!

 

PANDEMİDE 2 YIL YAPILAMADI

Narenciye c vitamini, mineral, lif deposu narenciyenin başkenti Mersin’in, sahip olduğu potansiyelin dünyaya anlatılması, ülkeni ve kentin tanıtımı, sektörün sorunlarının gündeme getirilerek çözüm önerilerinin yetkililere aktarılması amacıyla ilki 2012’de düzenlenen festivale, 2010’da pandemide 2 yıl ara verildi.

 

TURUNÇGİL KONGRESİ FESTİVALE DOPİNG OLAMADI

Geçen yıl ise 8’incisi ‘Mersin Narenciyedir, Narenciye Hayattır’ sloganı ile düzenlenen festivalde, 100 bin ton narenciye ürünleri kullanılarak yapılan, balina, ahtapot, denizaltı, helikopter, maymun, uçak, tren gibi 5’i mobil 30 figür ve süslemeler sergilendi.

Ayrıca festival, geçen yıl ilk kez Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’ni de kapsayacak şekilde gerçekleştirildi.

 Kongre bitiminde düzenlenen festivalin çok daha görkemli ve renkli geçmesi için ilgili kurum ve kuruluşlar seferber olsa da istenen başarıya ulaşılamadı. Yaklaşık bin 500’ün üzerine yerli ve yabancı katılımının geleceği beklenen kongreye 300 kişilik katılımın zar zor sağlanması organizasyonun sönük kalmasına neden oldu.

 

İPTALİN NEDENİ BÜYÜKŞEPİR Mİ?

Narenciye hasadının genelde Ekim ayının sonunda başlaması nedeniyle hasattan sonra, her yıl Kasım ayının 3. haftasında yapılan etkinliğin bu yıl ki akıbetine ilişkin belirsizlik sona erdi.

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Ticaret Borsası koordinasyonunda, Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyeleri, Çukurova Kalkınma Ajansı, meslek odaları ve örgütleri, sivil toplum kuruluşlarının destek ve katkılarıyla düzenlenen festivalin bu yıl yapılmamasına karar verildi.

İlgili kurum ve kuruluşların festivalin yapılmasına istekli olmadığı öğrenilirken, Büyükşehir Belediyesi’nin festival tarihi olarak düşünülen zaman dilimini kapsayan haftada Uluslararası Tarsus Festivalini yapma kararının da iptalde önemli etken olduğu öğrenildi.

 

NARENCİYENİN ÖNEMİ…

Türkiye, narenciye üretiminde dünyada 8'inci, Avrupa'da 2'nci, dünya narenciye ihracatında ise 3'üncü sırada olurken ülke içinde narenciye üretiminin yüzde 26'sını Mersin tek başına gerçekleştiriyor. Diğer yandan narenciye ihracatın yüzde 36'sını yine Mersin tek başına yapıyor. Ayrıca narenciye ihracat gelirlerinin yüzde 15'ini Mersin karşılıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA