AKP’den ilginç seçim! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP’den ilginç seçim!


 

AKP’de partiyi yerel seçime taşıyacak yeni yönetim belli oldu. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) Mersin’den 2 isim yer aldı. 2014 yerel seçimlerini kaybetse de partide yükselişi önlemeyen Mustafa Sever ile polislere hakaretiyle gündeme oturan Zeynep Gül Yılmaz parti yönetiminde yer alan isimler oldular.

HEDİYE EROĞLU

 

AKP’de kongre süreci tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tek aday olarak girdiği seçimde, 1399 geçerli oyun tamamını alarak, yeniden genel başkan seçildi. Partiyi yerel seçime taşıyacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) büyük değişim yaşandı. 75 kişilik MKYK’da 49 isim yer almadı, 26 isim ise yerini korudu.

Listede yer almayanlar arasında önemli isimler bulunuyor.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, MKYK’da yer almıyor. Mustafa Şentop da MKYK’da yer almayan isimlerden bir tanesi. Süleyman Soylu, Metin Külünk, Şamil Tayyar, Jülide Sarıeroğlu, Nurettin Canikli ve Mehmet Ali Zengin listede yer almayan isimler arasında bulunuyor. Önümüzdeki dönemde Erdoğan’ın “A Takımı” yani MYK’da da büyük bir değişim yaşanması bekleniyor.

 

SEÇİM KAYBETTİ AMA PARTİDE YÜKSELİŞİ ÖNLENEMEDİ

MKYK’da dikkat çeken ayrıntı Mersin’den 2 ismin yönetime dahil edilmesi oldu. Eski Ekonomi Bakan Yardımcısı ve 2014’de AKP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan,  ancak seçimi kazanamayan Mustafa Sever, kongrede 75 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Mersin’in Mut İlçesine bağlı Zeytinçukuru Köyü’nde dünyaya gelen Sever, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la daha öncede çalışmış ve önemli kararlara imza atmıştı.

 

POLİSLERE HAKARET İLE GÜNDEME GELDİ

Mersin’den MKYK’ya giren bir diğer isim ise eski milletvekili Zeynep Gül Yılmaz oldu. Yine Mersin’in Mut ilçesinden olan hukukçu Zeynep Gül Yılmaz, 2018’de TBMM’nin 27’inci döneminde milletvekili seçildi. 

Ancak Yılmaz özellikle 2021’de aracını durduran trafik polisine hakareti ile gündeme geldi. Yılmaz'ın trafik polisine “Ekibine tükürürüm” dediği, ismini istediği polis memuruna “Şerefsiz, pislik” gibi hakaretler savurduğu duyulmuştu. Yılmaz, tepki çeken sözlerinden dolayı özür dilemiş olsa da açığa alınan o trafik polisleri ihraç edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA