Kırsala dönüşe büyük katkı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kırsala dönüşe büyük katkı!


 

Kırsala Dönüşü Destekleme Projesi kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Toroslar Belediyesi ve Sadiye Muhtarlığı işbirliğinde hazırlanan ‘Yeniden Köy Projesi’ çerçevesinde Sadiye Köyü Okulu düzenlenerek Sosyal Tesise dönüştürüldü.

Haber Merkezi

 

Sadiye Köyü Sosyal Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa MTSO Yönetim Kurul Başkanı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, Meclis Üyesi Cihan Hazar, Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Uluslararası Kafkas Derneği Başkanı, Oğuz Berk, Sadiye Mahalle Muhtarı Mutlu Özdemir ve yöre halkı katıldı. Mahallenin tarihinin anlatıldığı mini bir müzeye de dönüştürülen tesisin dış cephesi ise Mersinli Ünlü Ressam Nazife Hazar’ın Kafkas kültürünü yansıtan resimleriyle süslendi.

 

ÇAKIR: “BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Açılışta söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, köyden kente göçün çok arttığını hatırlatarak, “Artık kentten köye dönmeliyiz. Bu beklentinin başlangıcı olabilecek bir proje olması nedeniyle açılışını yaptığımız tesisi çok önemsiyorum” dedi. Sonuç alınabilmesi için tesisin aktif kullanılmasının önemli olduğunu vurgulayan Çakır, şunları söyledi:

“Burada güzel üretim alanları yapıldığında, yapılan işlerin satılıp paraya döndüğü görüldüğünde yöreye talep de artacaktır. Burası bir Çerkez köyü. Çerkezlerin çalışkanlığını, disiplinini bilmeyen yok. Sizin bu özelliğiniz, bizlerin de desteği ile birleştiğinde çok daha güzel çalışmalara imza atılacağını biliyorum. Bunu hep birlikte başaralım. Emeği geçenleri kutluyorum.”

Toroslar Belediye Başkan Atsız Afşin Yılmaz da birlik ve beraberliği vurgulayarak, “Aradığımız tam da bu. Birlik ve beraberlik. Burada yapılanların yarısı bizdense yarısı köylümüzdendir. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Mahalle Muhtarı Mutlu Özdemir, mahallenin tarihçesi hakkında kısa bilgi aktarırken Uluslararası Kafkas Derneği Başkanı Oğuz Berk, “Burada kültürümüzün yaşadığı bir köy var. Tüm hemşerilerimiz burada el ele daha iyisini yapma yarışında olursa köyümüz daha da kalkınacaktır. Herkesi kutluyorum” dedi.

Konuşmalar sonrasında açılış kurdelesinin kesilmesiyle tesis hizmete açıldı. Açılışta günün anısına Çakır ve protokole birer plaket de verildi. Başkan Çakır tesisi gezmesi sonrası mahalle halkıyla sohbet ederek köydeki çalışmalar hakkında bilgi de aldı. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA