Zamlı tüp, büyük bir maddi külfet haline geldi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Zamlı tüp, büyük bir maddi külfet haline geldi!


 

Enerji Bakanı Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’de soru önergesi veren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Zamlı tüp büyük bir maddi külfet haline geldi. ÖTV’yi kaldırmayı ve KDV’yi sıfırlamayı düşünüyor musunuz? Bu konuda bir çalışmanız olacak mı?” dedi.

İBRAHİM YÜNCÜLER

 

TBMM’deki yeni yasama yılına hızlı bir başlangıç yapan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, ardı ardına verdiği soru önergeleri ve konuşmaları ile kısa sürede muhalefetin etkin isimlerinden biri oldu.

Son olarak mutfak tüplerine gelen zamlarla ilgili meclisi başkanlığına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle bir soru önergesi veren Kocamaz, “TBMM’de genelde ülkemizin, özelde Mersin’imizin sorunlarını gündeme getirerek, gündemde tutarak iktidarın dikkatini çekmeye, çözüm konusunda takipçi olmaya devam edeceğiz.

“TÜPÜN FİYATI 500 TL'YE YÜKSELDİ”

Bu çerçevede ev ve işyerlerinde kullanılan mutfak tüpünün fiyatı yapılan son zamlardan sonra iyice artmış ve aile bütçesine önemli bir yük getirmeye başlamıştır. Ağustos ayında 2 kg'lik piknik tüpünün fiyatı 99 TL'ye, 12 kg'lik ev tüpünün fiyatı da 500 TL'ye yükselmiştir. Aylık 2-3 adet tüp kullanmak zorunda kalan aileler yapılan son zamlardan sonra kara kara düşünmeye başlamıştır.

 

“ZAMLI TÜP BÜYÜK BİR MADDİ KÜLFET HALİNE GELDİ, BU KONUDA BİR ÇALIŞMANIZ OLACAK MI?”

Bu bilgiler ışığında; 7 bin 500 TL'lik emekli maaşı ile geçimini sağlamaya çalışan vatandaşlarımızın aylık 1000-1500 TL'lik tüp masrafının büyük bir maddi külfet haline geldiğini düşünüyor musunuz? Mutfak tüpü fiyatlarında ortaya çıkan bu yüksek artışların başlıca sebepleri nelerdir?

Yüksek fiyatları biraz daha aşağıya çekmek amacıyla ev ve işyerlerinde kullanılan mutfak tüpü fiyatları üzerinden alınan ÖTV'yi kaldırmayı ve KDV'yi sıfırlamayı düşünüyor musunuz? Bu konuda bir çalışmanız olacak mı?” diyerek sorularına yanıt istedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA