Çocuklar kum zambaklarını koruma altına aldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çocuklar kum zambaklarını koruma altına aldı


 

Mersin’de nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında bulunan ve çiçek açma mevsiminde olan kum zambakları, çocuklar tarafından koruma altına alındı. Çocuklar, koparmanın cezasının 244 bin 315 TL olan zambakları herkesin korumasını istedi.

Hüseyin Yıldız

 

Akdeniz'e 321 kilometre kıyısı bulunan Mersin'de sahiller kum zambakları ile süslendi. Nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında bulunan kum zambakları birçok noktada olduğu gibi Erdemli Talat Göktepe Çamlığı Sahili'nde de kendini gösterdi. Bu yıl 244 bin 315 TL koparma cezası olan zambaklara ise çocuklar dikkat çekti. Çamlık Sahili'nde, Erdemli Belediyesi kum zambaklarını minik öğrencilerle birlikte koruma altına aldı.

Mavi ile yeşilin buluştuğu noktada kum zambakları için uyarı levhası asıldı, şerit çekildi. Minik öğrenciler de, öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları renkli taşlarla kum zambaklarının zarar görmemesi için işaret bıraktı. Minik öğrenciler kalpler içerisinde "doğamızı koruyalım" mesajı verdi.

Kum zambakları çiçek açıyorsa, caretta carettalar sahile çıkıyorsa gelecek adına umut olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "İklimi, denizi, doğası ve endemik bitkileriyle mükemmel bir konuma haiz olan bu kentte yaşamaktan hakikaten çok mutlu olduğumuzu ifade ediyorum. Kum zambaklarını kreş öğrencilerimizle birlikte koruma altına aldık. Bu kentte Akdeniz’de caretta carettalar sahile çıkıyorsa ve sahilde nesli tükenmek üzere olan kum zambakları açıyorsa, gelecek adına, çevre adına, gelecek nesil adına umut var demektir” dedi.

ÇOCUKLAR ZAMBAKLARI KORUMA ALTINA ALDI

Kum zambaklarını korumaya geldiklerini ifade eden çocuklardan Asya Liva Şahin, “Çiçekleri korumamız gerekiyor, kum zambaklarını korumaya geldik” diye konuştu.

Arkadaşlarıyla birlikte kum zambaklarını korumak için geldiğini ifade eden Ahmet Eren de, çiçeklerin çevresine taş koyduklarına dikkat çekerek herkesi doğayı korumaya çiçekleri sevmeye davet etti.

Yaptıkları etkinlikten çok eğlendiğini ifade eden Arda Yılmaz da, “Bugün burada çok eğlendim. Taşları çiçeklerin yanlarına koyup daire yapıp onları koruduk” şeklinde konuştu.

Çiçekleri korumak gerektiğini ifade eden Onur Çetin de kimsenin çiçekleri koparmaması gerektiğine vurgu yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA