Kleopatra Kent Meydanı proje ödülüne layık görüldü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kleopatra Kent Meydanı proje ödülüne layık görüldü


 

Tarsus Belediyesi, tarihi ve kültürel mirası koruma alanında gösterdiği özverili çalışmalarla büyük bir başarıya imza attı. KUDEB, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen "Tarihi Kentler Birliği Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’’nda Kleopatra Kent Meydanı ile proje ödülü kazandı. Hazırlanan ve uygulaması devam eden projenin hayata geçirilmesiyle Tarsus, çok katmanlı görkemli tarihinden kesitler sunan, taşınmaz kültür varlıklarını barındıran, arkeopark niteliğinde Kent Meydanı’na kavuşacak.

Haber Merkezi

 

Tarihi Kentler Birliği, tarihi ve kültürel mirası koruma amacıyla çalışan uzmanları ve yerel yönetimleri bir araya getirerek, kültürel mirası koruma çalışmalarının niteliğini artırmayı hedefliyor. Tarsus Belediyesi, bu önemli birliğin bir üyesi olarak, kültür öncelikli koruma politikalarını geliştirmek ve tarihi değerleri koruma konusunda örnek bir rol üstleniyor. Tarsus Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu’nun (KUDEB) "Tarihi Kentler Birliği Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’na sunduğu proje, Anadolu'nun zengin ve görkemli tarihine tanıklık eden kadim kent Tarsus'un 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içinde yer alan, mülkiyeti Tarsus Belediyesi’ne ait olan ve değerli taşınmaz kültür varlıklarını barındıran bir alanın korunması ve sergilenmesini amaçlıyor. Bu alandaki kazılar sonucunda ortaya çıkan Roma İmparatorluğu Dönemi'ne ait değerli mozaikler ve mimari unsurlar, Tarsus'un tarihine ışık tutuyor.

Projenin Tarihi Kentler Birliği tarafından "Proje Ödülü“ne layık görülmesi, Tarsus Belediyesi'nin kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusundaki çalışmalarını ön plana çıkardı. Projenin hayata geçirilmesiyle, Tarsus'un zengin tarihinden kesitler sunan alan modern yöntemlerle korunacak ve ziyaretçiler için etkileyici bir arkeo-park haline gelecektir.

 

“TARSUS ÖDÜLLÜ KENT MEYDANI’NA KAVUŞUYOR”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, projenin önemini vurgulayarak şunları söyledi: "Hazırlanan ve hali hazırda uygulaması devam eden projenin hayata geçirilmesiyle; kentimizin çok katmanlı görkemli tarihinden kesitler sunan taşınmaz kültür varlıklarını barındıran alan, gerek kentte yaşayan gerekse kenti ziyaret eden misafirlerin, uygun ve modern yöntemlerle korunup, sergilenen, zengin kent tarihini vurgulayan arkeo park niteliğinde bir etkinlik alanı ile kucaklaşıp, nitelikli şekilde vakit geçirmelerini sağlayacaktır. KUDEB Birimimizi bu çalışmadan ötürü kutluyorum. Tarsus Kent Meydanı’na kavuşacak." dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA