Başkan Gültak’tan mahalle muhtarlarına 19 Ekim sürprizi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan Gültak’tan mahalle muhtarlarına 19 Ekim sürprizi


 

Başkan Gültak; “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla mahalle muhtarlarına erken sürpriz yaptı. Gaziantep gezisinin ardından Akdeniz’in muhtarları, Kızkalesi’nde seminere katıldı. Buluşmada muhtarlar, çeşitli konularda eğitim alırken, iş yoğunluğundan uzaklaşıp aileleriyle birlikte dinlenme ve eğlenme fırsatı da yakaladı.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa, demokrasinin yereldeki çekirdeği ve ilk basamağı olan, devlet ile halk arasında köprü vazifesi gören mahalle muhtarlarına özel bir sürpriz yaptı. Geçen haftalarda Akdeniz ilçesine bağlı mahalle muhtarlarını, eşleri ile birlikte Gaziantep gezisine gönderen Başkan Gültak, bu kez de Kızkalesi’nde bir otelde düzenlenen seminere muhtarları ve ailelerini yolladı. Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 2 gün süren seminerde, “Yerel Yönetimler”, “Belediye Birimleri ile Koordineli Çalışma” ve “Vatandaşların Sorunlarının Daha Hızlı Çözülmesinin Yolları” konularında eğitim alan muhtarlar, yoğun iş temposundan bir süre uzaklaşıp dinlenme, aileleri ile birlikte canlı müzik eşliğinde eğlenme şansı da elde etti.

 

“BİZ GÜZEL BİR AİLEYİZ”

Buluşmada muhtarlar ve ailelerine hitap eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, mahallelerin çehresini değiştiren hizmet ve projeleri anlattı. Muhtarlara sağladıkları ödeneği de hatırlatan Başkan Gültak, birkaç gün önceki Meclis toplantısında, ilçeye bağlı mahalle 65 muhtara; hizmet verdikleri muhtarlık binasında kullandıkları elektrik, su, internet, telefon ve benzeri giderler için sağlanan ödeneğin 900 TL’den bin 300 TL’ye yükseltilmesi konusunu da görüşüp komisyonlara havale ettiklerini söyledi. Başkan Gültak; kadınlar ve gençler için hayata kattıkları kültürel ve sanatsal etkinliklere de değinerek şöyle konuştu; “Biz güzel bir aileyiz. İnşallah çok daha iyi ve güzel şeyler olacak. Akdeniz çok daha farklı yerlerde olacak. Bu dönemin muhtemelen son toplantısında bir aradayız. Mart ayında her birimiz farklı kulvarlarda yarışın içine gireceğiz. İyi olan kazansın. Akdeniz kazansın, Mersin kazansın. Sonuçta, güzel bir iş yapıp bıraktıysanız o size kâr kalıyor. Bizler de el birliğiyle bir şeyler yaptık ve daha yapacak çok işimiz var. Sizlerle birlikte iyi bir dönem geçirdiğimize, güzel bir çalışma ortamı yakaladığımıza eminim. Eksikler mutlaka olacaktır ama onları da tamamlayacağız.”

 

MESLEKTE 47’NCİ YILINA GİREN MUHTARA PLAKET

Buluşmada Başkan Mustafa Gültak, ilk kez 1977 yılında henüz 26 yaşında iken yerel seçimlere katılarak muhtarlığı kazanan ve o tarihten beri de hizmet veren Mesudiye Mahallesi Muhtarı Osman Kütük’e bir plaket takdim etti. Akdeniz ilçesine bağlı mahalle muhtarları da kendilerine sağlanan her türlü imkân ve destek nedeniyle Başkan Gültak’a teşekkür etti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA