Toroslar’da e-ruhsat ile işler kolaylaştı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar’da e-ruhsat ile işler kolaylaştı


 

Mersin’de e-ruhsat uygulamasına geçen ilk belediye olan Toroslar Belediyesi olduklarını anımsatan Başkan Atsız Afşın Yılmaz, vatandaşların, belediyeye gitmeden belediyenin web sitesi üzerinden dijital ortamda online olarak imar durum belgesi ve ruhsat alabileceği, başvuru takiplerini hızlı ve pratik bir şekilde yapabildiğini söyledi.

Haber Merkezi

 

Toroslar Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Toplantısı, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın başkanlığında yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda Toroslar Belediyesinin 2024 mali yılı performans programı taslağı ve 2024 mali yılı bütçe taslağı ile 2025-2026 yılları tahmini bütçesi görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

MERSİN ARKEOLOJİ GÜNLERİ’NE DESTEK

Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. İçel Sanat Kulübü’nün talebi doğrultusunda; Ekim/2023 tarihinde düzenlenecek olan “28. Mersin Arkeoloji Günleri” etkinliği için Toroslar Belediyesinin bütçesinden 120 bin TL maddi destek sağlanmasına ilişkin teklif görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Yılmaz, Toroslar Belediyesi olarak Mersin’in tarihi ve kültürel zenginliğini öne çıkaran bu etkinliğe her yıl destek verdiklerini söyledi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen gündem maddelerinin de görüşülerek karara bağlandığı toplantı, dilek ve temenniler ile son buldu.

 

“MERSİN’DE E-RUHSAT UYGULAMASINA GEÇEN İLK BELEDİYEYİZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, vatandaşların, belediyeye gitmeden belediyenin web sitesi üzerinden dijital ortamda online olarak imar durum belgesi ve ruhsat alabileceği, başvuru takiplerini hızlı ve pratik bir şekilde yapabileceği E-Ruhsat ve E-İmar uygulamasını Mersin’de ilk olarak hayata geçirdiklerini söyledi.

“Bununla da gurur duyuyoruz” diyen Başkan Yılmaz; “Hızla gelişen dünyada er geç tüm belediyeler bu sisteme geçecek. E-Ruhsat uygulamamızı daha da iyileştirme iradesindeyiz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Mersin’de bir ilk olan bu uygulama ile amacımız, vatandaşımıza daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunmaktır” dedi.

 Toroslar Belediye Meclisi, Ekim Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimini 19 Ekim Perşembe günü saat 14.00’da yapacak. Kasım Ayı Toplantısı ise 2 Kasım Perşembe günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA