Dağlık Kilikia’nın kaya anıtları kitaplaştı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dağlık Kilikia’nın kaya anıtları kitaplaştı


 

Haber Merkezi 

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan'ın yazarlarından olduğu, "Doğu Dağlık Kilikia Kaya Anıtlarında Mimari Tasarımlar" başlıklı kitap yayımlandı.

Antik anıtların günümüze çok sayıda ulaştığı bölgelerden biri olması bakımından araştırmacıların sürekli ilgi odağı olan Kilikia’nın dağlık kısmı, zor coğrafyası ve kayalık jeolojik yapısı ile dikkat çekici bir konumda bulunuyor. Bu durum Dağlık Kilikia’nın tıpkı Phrygia, Lykia, Karia ve Paphlagonia gibi antik dönemde kaya mimarisinin gelişmiş örneklerinin yer aldığı bir bölge olmasını zorunlu kılıyor. Dağlık Kilikia’nın ise özellikle Lamos (Limonlu) ve Kalykadnos (Göksu) Nehirleri arasındaki doğu bölümü, kaya anıtları açısından oldukça zengin bir görünüme sahip.

Doğu Dağlık Kilikia ise, Kilikia Bölgesi içerisinde kaya anıtları açısından ön plana çıkan bir coğrafya konumunda. Söz konusu anıtların dış cephelerindeki mimari tasarımları açısından henüz kapsamlı bir çalışmanın konusu ise bulunmuyor. Söz konusu eksikliği gidermeye aday bu kitap, kırk altı adet kaya anıtını içerisinde barındırıyor.

Yayımlanan kitabın, bölge mimarisinin aydınlatılamamış hususlarının anlaşılmasına yardımcı olması hedefleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA