Mersin’de göçmen kaçakçılarına operasyon | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de göçmen kaçakçılarına operasyon


 

Haber Merkezi

 

Mersin merkez ve Erdemli’de emniyet güçleri göçmen kaçakçılarına operasyon yaptı. Yapılan operasyonda 5 göçmen ve 6 göçmen kaçakçısı yakalandı.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’nün istihbarat birimleri ile yapılan koordineli çalışmalarda " Göçmen kaçakçılığı yapmak", " bir yabancı ülkeye sokmak veya ülkede kalmasına imkân sağlama" ve " Türk vatandaşı veya yabancının yurt dışına çıkmasına imkân sağlama" suçlarından aranan şahıslara yönelik operasyon yapıldı. Suriye'den deniz yoluyla Hatay’a sonrasında ise karayoluyla Mersin'e geldikleri tespit edilen ve yasadışı yollarla Avrupa ülkelerine gitme arayışında olan düzensiz göçmenlerin yakalanabilmesi ve organizatörlerin deşifre edilmesi amacıyla, Mersin Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince Mersin merkez ve Erdemli’de toplam 2 adrese yönelik operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda, yurtdışına çıkış arayışında olan 5 düzensiz göçmen ve can yelekleri ele geçirildi. Konuyla ilgili göçmen kaçakçılığı faaliyetlerini organize ettikleri anlaşılan biri Hatay’da olmak üzere toplam 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan operasyon neticesinde, şüphelilerin Suriye’de organizatörlerle irtibatlı şekilde temin edilen kaçak göçmenlerin deniz yoluyla farklı rotalar üzerinden Avrupa ülkelerine gidişlerini organize ettikleri anlaşıldı. Yakalanan şüpheliler tamamlanan işlemleri sonrasında Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA