Bu nasıl dönüşüm? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bu nasıl dönüşüm?


 

6 Şubat depremlerinde Mezitli’de ağır hasar alan Baykent Sitesi hemen yıkılırken, 7 aydır kentsel dönüşüm bekleyen komşu site Yeşilkent’te sürecin uzaması evlerini boşaltarak kiraya çıkan sakinlerin mağduriyetini büyütüyor. Kira ve taşınma yardımı bekleyen Yeşilkent Sitesi sakinleri, dönüşüm için ‘yeniden tahlil yaptırın, şu şirketlerden birine işi verin’ denmesine isyan etti.

BARIŞ ÇOBAN

 

Mersin’in Mezitli ilçesindeki Deniz Mahallesi'nde yer alan Yeşilkent Sitesi sakinleri, 6 Şubat depremleri sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün ağır hasarlı raporu vermesi ile boşalttıkları evleri için kentsel dönüşümüme alınmasının hızlanmasını ve devlet desteği bekliyor.

Söz verilen desteklere ulaşamadıkları iddiasıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen Yeşilkent Sitesi sakinleri yetkililere seslendi.

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜME ALMAK İÇİN YENİDEN TAHLİL YAPTIRIN ŞU ŞİRKETLERDEN BİRİNE İŞİ VERİN' DENİYOR”

Site sakinlerinden Zafer Şahin, depremde binanın ağır hasar aldığını söyleyerek, “Binamız 65 santim çöktü. Bu çökme esnasında 2 bloğun arası açıldı. Binaya girdiğin zaman sallanıyor. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü geldi ve binamıza ağır hasarlı raporu tuttu. Aynı parselde olan bitişiğimizdeki Baykent Sitesi'ni hiçbir şey istemeden yıktılar. Bize gelince ise, 'Burası afet alanına alınmadı. Sizi kentsel dönüşüme sokacağız ama kentsel dönüşüme sokabilmek için de binanızın analizini yaptırmanız gerekiyor' dediler. Ve 'Mezitli Belediyesi'ne bir yazı yazarak 6 tane şirket olduğunu, 6 şirketten birine bu işin verilmesi gerektiğini, bu iş verildikten sonra oranın tutacağı rapora göre kentsel dönüşüme geçilmesi gerektiğini' söylediler. Mezitli Belediyesi bizimle ilgilendi, yardımcı olmaya çalıştı ama Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün kendi tuttuğu rapordan sonra, 'kentsel dönüşüme almak için yeniden tahlil yaptırın şu şirketlerden birine' demesi abes değil mi? Yan taraftaki aynı parselde olan Baykent Sitesi'ni geldiler hiçbir şey istemeden yıktılar ve 6 aydır ev kirası yardımı ve her türlü yardımı alıyorlar. Biz şuana kadar hiçbir yardım almadık. Evleri boşalttık. Biz 6 aydır kiradayız. En düşük kira veren 7 bin lira ödüyor. Çoğunluğu emekli olan bir kitle yaşıyor orada. 7 bin 500 lira emekli aylığı alan emekliler 7 bin lira kira verip, 500 lirayla geçinemezler.

“EKSTRA PARA ÖDENMESİ İSTENİYOR”

Talebimiz, binamızın bir an önce kentsel dönüşüme alınması, yoğunluğun arttırılması. Müteahhitler 3 artı 1 evlerimize, ‘aynı yoğunlukta kalırsa 1 + 1 veririz, eğer 2 + 1 isterseniz üstüne 500 bin lira vermeniz lazım’ diyorlar. Devletten kira ve taşınma yardımı vermesini talep ediyoruz. Bize afetten para ödenmiş görünüyor ama biz 10 kuruş bile almadık. Bu para ödendiyse kime ödendi? Eğer bize ödediyseler makbuzlarını göstersinler. Yine E - Devlet'te taşınma ücreti olarak hak kazandığımızı, parayı en kısa zamanda yatıracakları yazılı ama hala her hangi bir para yatmadı. Yani burada bizler Yeşilkent Sitesi sakinleri olarak mağduruz. Mağdur olduğumuz içinde gereğinin yapılmasını istiyoruz. Başka bir talebimiz yok” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA