Mersin’deki okullarda durum ne? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’deki okullarda durum ne?


 

Okullardaki mülteci öğrencilerin çokluğu ve sınıf mevcutlarındaki yoğunluğu TBMM’ye taşıyan İyi Parti Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Mersin’de sınıf mevcudu 40’ın üzerinde sınıf var mı? Mersin’de devlete ait okullarda eğitim-öğretim gören mülteci öğrenci sayısı kaçtır” dedi.

İBRAHİM YÜNCÜLER

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) mesaiye başlaması ile çalışmalarına hız veren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, aşırı kalabalık sınıfları gündeme taşıdı.

“TBMM’de genelde ülkemizin, özelde Mersin’imizin sorunlarını Gazi Meclisimizde gündeme getirerek, gündemde tutarak iktidarın dikkatini çekmeye, çözüm konusunda takipçi olmaya devam edeceğiz” diyen Kocamaz, yeni eğitim - öğretim yılında mülteci öğrenciler ve aşırı kalabalık sınıflarla ile ilgili Milli Eğitim bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ne soru önergesi verdi.

’38 KİŞİLİK SINIFTA 3 TÜRK ÖĞRENCİ VAR’ İDDİASI TBMM’DE

Kocamaz önergesinde, gazeteci Mustafa Dilek’in, Antakya’da bir ilkokulda bir sınıfta 38 öğrenciden sadece 3’ünün Türk olduğunu açıklayarak, “Aileler her gün onlarca mesaj atıyor” iddiasına değinerek, “Bazı gazete ve televizyonlarda ’38 kişilik sınıfta 3 Türk öğrenci var’ ve ‘mültecilerin yoğun olduğu illerimizde sınıf mevcutları 40 yerine 60-70 öğrenciye çıktı’ şeklinde haberler yayınlanmaktadır.

 

“MERSİN’DE SINIF MEVCUDU 40’IN ÜZERİNDE SINIF VAR MI?”

Bu bilgiler ışığında; bakanlık tarafından yayınlanan yönetmeliğe göre sınıf mevcutlarının en fazla 40 öğrenci olması gerekmiyor mu? Bazı okullarda yönetmeliğe aykırı mı hareket edilmektedir? Sınıf mevcudu 40’ın üzerinde toplam kaç adet sınıf bulunmaktadır? Bu sınıfların okullara ve illerimize göre dağılımı hangi şekildedir? Mersin’de sınıf mevcudu 40’ın üzerinde sınıf var mıdır? Var ise bu sınıfların sayısı kaçtır? Okullara ve ilçelere göre dağılımı hangi şekildedir?

 

“MERSİN’DE DEVLETE AİT OKULLARDA EĞİTİM-ÖĞRETİM GÖREN MÜLTECİ ÖĞRENCİ SAYISI KAÇTIR”

Mülteciler genellikle hangi illerimizde sınıf mevcutlarını artırmış durumdadır? Türkiye genelinde toplam kaç adet mülteci öğrenci bu yıl bakan bakanlığımıza bağlı okullarda eğitim-öğretim görmektedir? Bu öğrencilerin illerimize göre dağılımı hangi şekildedir? Mersin’de devlete ait okullarda eğitim-öğretim gören mülteci öğrenci sayısı kaçtır” dedi.   

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA