Akkuyu Nükleer Santrali kime ait? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu Nükleer Santrali kime ait?


 

Mersin’de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santralinin Rus CEO’su Anastasia Zoteeva’nın “Kendimiz için inşa ediyoruz. Bu nükleer santral Rusya’ya aittir. Bu, başka bir ülkenin topraklarında bulunan kendi santralimizdir

Haber Merkezi

 

Rus propaganda devlet televizyon kanalı "Rossiya 1", Mersin’de inşaatı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile ilgili bir haber hazırladı. Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Anastasia Zoteeva’nın Rus devlet televizyonuna yaptığı açıklamaları dikkat çekti.

Santrale dair açıklamalarda bulunan Anastasia Zoteeva, “Sovyet dönemi dâhil Rusya’nın nükleer enerji tarihinde ilk kez başka bir ülkede, ancak kendimiz için bir santral inşâ ediyoruz. Bu nükleer santral Rusya’ya ait. Bu başka ülkenin topraklarında inşa edilen bize ait santraldir.” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Akkkuyu Nükleer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Anastasia Zoteeva, nükleer santrale ilişkin sözleri sosyal medya üzerinden paylaştı.  

Paylaşımın ardından iktidarı eleştiren Başarır, "Bu açıklama malumun ilanıdır! Bu anlaşmaya imza atanlara soruyorum, siz bu durumdan utanmıyor musunuz? Buna imkan verenler yerli ve milli olmaktan bahsedemezler" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA