8’nci Türkiye Satranç Şampiyonası ödülleri verildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

8’nci Türkiye Satranç Şampiyonası ödülleri verildi


 

Vali Pehlivan, Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yenigün ile 8’nci Türkiye Satranç Şampiyonası kapanış ve ödül törenine katıldı.

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün ile birlikte Silifke’de bulunan, Gençlik Spor Bakanlığına bağlı 23 Nisan Gençlik Kampı’nda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “8’nci Türkiye Satranç Şampiyonası” kapanış ve ödül törenine katıldı.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlarda korunma altında bulunan çocuklarımızın psiko sosyal, bilişsel ve bedensel gelişimlerini desteklemek çocuklar arasında arkadaşlık ilişkisi kurulmasına katkıda bulunmak amacıyla, Türkiye Satranç Federasyonu ile iş birliği içinde yürütülen 8’nci Türkiye Satranç Şampiyonası programında bir konuşma yapan Vali Pehlivan;

“Bugün burada adeta bir şenlik ortamı var. Sayın Bakan Yardımcımızla, etkinlik alanına girerken inanın o enerjiniz hepimize yansıdı, içimizi kuşattı ve çok mutlu olduk. Bu mutluluğumuzu sizlerle paylaşmaktan da ziyadesiyle memnuniyet duyuyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız, bugünümüz, yarınlarımız. Biz inşallah Devlet olarak, Millet olarak Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ettiğimiz bugünlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle Türkiye “Yüzyılına” doğru adım atarken siz kıymetli gençlerimizin her alanda ortaya koymuş olduğu başarılarla; bilimde, teknolojide, kültürde, sanatta ve bugün olduğu gibi spor alanında da başarılı çalışmalar ve eserlerle geleceğe doğru yol alıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ederken; 100 yıl öncesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen mücadeleleri ve mücadele kahramanlarımızı, aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi saygıyla, rahmetle yad ediyoruz.

Geçen yüzyılın arkasında, yüzlerce, binlerce yıllık bir devlet-millet geçmişimiz var. Bu uzun tarihi süreç boyunca medeniyetimizin oluşmasında, güçlü millet yapımızın, güçlü devlet yapımızın oluşmasında A'dan Z'ye milletimizin her mensubunun, her yaşta, kadınının, erkeğinin, gencinin, yaşlısının emeği var.

Bugün Silifke İlçemizdeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul'daki Teknofest'te uzaya gidecek ilk Türk olan Albayımız Alper Gezeravcı kardeşimizi bizlere tanıttı. Kendisi Mersinli,Silifkeli. Albayımız Alper Gezeravcı, şu anda Amerika'da uzaya çıkmak için hazırlıklarını yapıyor eğitimler alıyor ve hazırlık çalışmaları bittikten sonra ülkemizi artık semalarda uzayda temsil edecek. En son görüşmemizde şu ifadeyi kullanmıştı “Böyle bir alanda ülkemizi temsil etmekten dolayı gurur duyuyorum. Bügüne kadar gökyüzüne doğru bakarken, artık bundan böyle inşallah hep birlikte gökyüzünün, uzayın ötesine bakacağız.” demişti.

Bu anlayış ile her alanda üreterek, çalışarak, ortaya konulan gayretler neticesinde ortaya çıkan başarılar elbette hepimizi onurlandırıyor. Bu sayede geleceğe daha güvenli, daha öz güvenli bakmamızı sağlıyor. Teknofest dedik, malumunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle bir Teknofest kuşağı oluşuyor. Bugünlerde de İzmir'de biliyorsunuz Teknofest Yarışmaları var, bilim yarışmaları var. Teknofest'te son yıllarda en çok proje gönderen Mersin İlimiz, gençlerimiz, çocuklarımız, ailelerinin ve kıymetli öğretmenlerinin destekleri sayesinde son iki üç yıl içerisinde 100.000 civarında proje üretildi. Bunları ifade etmekten gurur duyuyoruz.

Bütün bunlarla birlikte sporda var mıyız? Varız.

Kültürel faaliyetlere var mıyız? Varız.

Sosyal faaliyetlere var mıyız? Varız.

Kamu hizmetlerinde her geçen gün altyapı ve üst donanımımız güçlendikçe bunlardan faydalanan insanımız, vatandaşımız ve özellikle gençlerimiz çok daha takdire değer başarılar elde ediyorlar, edecekler. Biz gençlerimize güveniyoruz, gençlerimize inanıyoruz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın 8. Satranç organizasyonunda bir aradayız. Ülkemizin 81 vilayetinde olduğu gibi Mersin olarak spor etkinliklerine de çok büyük önem ve ağırlık vermeye çalışıyoruz. İlimizde 60 branşta faaliyet gösteriliyor. 504 spor klübü var. Kulüplerimizde bu 60 branşta gençlerimiz spor yapıyorlar, kendilerini geliştiriyorlar. Bu yılın başında bir uygulama başlattık. Her ay bir branş uygulaması yapıyoruz. Her ay bir branş uygulamasıyla o branşı İlimizin 13 ilçesinde ve her köşesinde tanıtıyoruz. Bu sayede her geçen gün lisanslı sporcu sayımız da artıyor. Nitekim şu anda İlimizde lisanslı sporcu sayımız 190.000’in üzerine çıkmış durumda. Bunlar içerisinde satrancın da ayrı bir önemi var.

Çünkü çocuklarımızı stratejik, analitik düşünmeye sevk ediyor ve diğer branşlarda olduğu gibi satranç branşında da Ulusal, Uluslararası, Avrupa ve dünya düzeyinde de başarı elde edilmesine de vesile oluyor. Nitekim Avrupa'da ve dünya ölçeğinde madalyalı sporcularımız satranç alanında da var.

Bu organizasyonun hayata geçmesinde; başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımıza, Bakanlığımız adına aramızda bulunan Sayın Bakan Yardımcımıza, Sayın Genel Müdürümüze şükranlarımızı sunuyoruz. Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzden, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze, Satranç  Federasyonumuza, öğretmenlerimize, eğitmenlerimize kadar emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün burada aramızda olan sevgili çocuklarımıza, gençlerimize ve bütün misafirlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum. ” ifadelerini kullandı.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün de bir konuşturma gerçekleştirdi, günün anlam ve önemine ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve protokol üyeleri tarafından dereceye giren çocuklarımıza ödülleri takdim edildi.  

 8. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye Satranç Şampiyonası kapanış törenine; Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Aşkın Keleş ve protokol üyeleri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA