İktidar ortağı vekil etliye sütlüye dokunmadan kentteki eksikleri anlattı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İktidar ortağı vekil etliye sütlüye dokunmadan kentteki eksikleri anlattı!


 

İktidar ortağı olduğunu unutan MHP’nin İstanbul’dan getirilmesi ile eleştirilen Milletvekili Levent Uysal, partisinin il kongresinde kentin tarım, sanayi, turizm ve lojistik alanındaki potansiyellerine dikkat çekerek, yapılması gereken projeleri anlattı. Kentte yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen havalimanı, Taşucu Otobanının uzatılması, konteyner limanı, Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi projeleri için Ankara’da çalışmak gerektiğini söyleyen Uysal’ın mecliste sergileyeceği performansı merak konusu oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Yıllardır Türkiye ekonomisine verdiği katkıda ilk 5 il arasında yer almasına rağmen hak ettiği yatırımları geri almada 20’inci sıralardan ileri gidemeyen Mersin’in taleplerini bu defa iktidar ortağı MHP Milletvekili Levent Uysal gündeme getirdi.

Kentte yıllardır yapımı yılan hikayesine dönmesi nedeniyle Cumhur İttifakı’nın sık sık eleştirilmesine neden olan projeler için Ankara’da çalışmak gerektiğini söyleyen vekil Uysal’ın, meclis açılışı ile sergileyeceği performansı merak konusu oldu.

 

MERSİN’DE ARTAN NÜFUSU GÖRMEDİ!

Partisinin il kongresinde ekibiyle bir sunum yaharak kentin potansiyeline değinen Uysal, “Böyle bir potansiyele sahip şehri temsil etmek bizler için o kadar büyük bir kıvanç ve onur ki, bunun için özellikle milletvekillerimizle beraber mecliste sektörel bazda neler yapacağımızı ile ilgili küçük bir özet sunmak isterim” dedi.

Mersin’in bazı rakamsal değerlerine yer verilen sunumda, kentin son dönemlerde Suriyeli göçmenler, savaştan kaçan Rus ve Ukraynalılar ile depremzedelere değinilmeden nüfusu 2 milyona yakın denilerek, sağlıktan tekstile, turizmden otomotive bir çok endüstride rekabet gücü elde edebilecek bir yapıya sahip olduğu belirtildi.

 

HAVALİMANINDAKİ GECİKMEYE DEĞİNEMEDİ!

Şimdiye kadar açılışı pek çok kez ertelenen Çukurova Bölgesel Havalimanındaki gecikmeye değinmeden “Özellikle uluslar arası havalimanın bölgeye gelmesi ile birlikte ilimizde bir uluslararası hasta merkezi, öğrenci merkezi ve yabancı yatırım merkezi olması gibi bir yaklaşım vardır” diyen Uysal’a, projenin önce açılışının yapılması gerektiğine dair yapılan yorumlar dikkat çekti. 

 

TARIM DEDİ, LİMONA DEĞİNMEDİ!

“Tarımda ise Mersin, 3 milyon ton meyve üretimi ile lider. Bununla birlikte 2 milyar dolarlık narenciye ihracatında lider ve 2,5 milyon sebze üretimi ile Türkiye’nin ikinci ili” diyerek kentin bu potansiyeli nasıl ortaya çıkartacağına kafa yorduklarını söyleyen Uysal’ın, kentin en önemli üretim kalemi olan limonda hasat başlamasına rağmen düşük kalan fiyatlar ise aklına gelmedi. 

Kentin tarım potansiyelinin arttırılmasını 20’ye yakın akademisyen ve danışman ile irdelediğini söyleyen Uysal, “5 milyar dolarlık narenciye üretimini nasıl arttıracağız. Üreticimize ihracat devlet desteği sağlamak zorundayız. Biz mecliste bunlarla ilgili çalışma yapacağız. Ata buğday tohumu ile ilgili kullanımı yaygınlaştıracağız. Yeni nesil dijital tarımı geliştireceğiz ki bu kapsamda Tarım İl Müdürlüğü ile eğitimler planlıyoruz” dedi.

 

SANAYİCİYE TEŞVİKİ ANKARA VERECEK!

Mersin’in, organize sanayi bölgesi ve sanayi siteleri ve üretim tesisleri ile sanayide lider konumunda olduğunun da savunulduğu sunumda, 2 bin 300 sanayi tesisi olan kentte doğrudan 75 bin kişilik istihdam sağlandığı belirtilirken, Uysal, “Buradaki hedefimiz 200 bin iş gücü sağlamak. Bunun için de Kalkınmada 6. Bölge yapılanmasını getirmemiz, ona göre teşvikler almamız gerekiyor. İktisat OSB’ler kurmamız, istihdamı destekleyecek eğitimler vermemiz gerekiyor” dedi.

 

“ANA KONTEYNER LİMANI’NIN YATIRIMLARINI BAŞLATMAK ZORUNDAYIZ”

Sunumda; üçüncü olarak kentin en önemli sektörünün yıllık 13 milyar dolarlık dış ticaret hacmi ile lojistik olduğuna vurgu yapılırken Mersin Limanı’nın yılda 50 milyon ton yük taşıdığına değinildi.

“Mersin Serbest Bölgesinde 417 firma faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Ve 1,5 milyon TEU konteyner ile Türkiye’nin ikinci büyük limanıyız” bilgisi verilen sunum sonrası söz alan Uysal, Cumhur İttifakı’nın yıllardır söz verdiği ancak hayata geçirmediği Ana Konteyner Limanı’da değindi. Uysal’ın, “Burada Ana Konteyner Limanı’nın yatırımlarını başlatmak zorundayız” demesi dikkat çekti.

Ayrıca Türkiye’nin ilk lojistik köy projesine sahip olmasına rağmen hala tam olarak hayata geçirilemeyen projenin önemine de vurgu yapan Uysal, “Her şeyden önce Mersin’i lojistik köyü haline getirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

 

KENTE ULAŞILAMIYOR Kİ TURİZM OLSUN!

Sunumun son başlığı turizm olurken, 321 km ile Türkiye’nin en uzun sahil şeridine ve 593 turizm tesisine sahip kentin, yılda 1 milyon yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptığın adeğinilerek, 41 turizm işletme belgeli plaj, 139 turizm seyahat acentesi, 4 eko turizm alanı ve 4 UNESCO Kültür Varlığıyla gelişme potansiyelinin çok yüksek olduğu bildirildi.

Levent Uysal da, “Burada hedef; 5 milyon turisti nasıl Mersin’e getireceğiz? Buradaki ekonomiyi nasıl attıracağız? Bunun için Turizm Eylem Planını Hazırlamamız, Turizm Vakfını kurmamız gerekiyor. Bir vakıf kurmalı ve insanlarımız bu çerçevede toplamalı, Narenciye Festivalimizi Kültür Yolu Festivalimize dahil etmeliyiz” dedi.

Ancak Uysal’ın özellikle ulaşımda yaşana sıkıntılara değinmeyerek, “Mersin’de 4 büyük proje şuanda tamamlanmak üzere, Bu projeleri tamamlamak için önümüzdeki 6 ay çok sıkı çalışmak zorundayız. Bunlardan birincisi Çukurova Havalimanının bitirilmesi. İkincisi; Pamukluk Barajının tamamlanması, 3’üncüsü Çeşmeli Kızkalesi Otoyolu ve 4’üncüsü Mersin- Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesinin tamamlanması. Bunları bitirdiğimizde öncesinde saydığımız projeleri gerçekleştirebiliriz. Bunun için sizlerin desteğine duasına ihtiyacımız var” demesi tepki çekti.

Kent kamuoyu Uysal’a iktidar ortağı partinin milletvekili ortağı olduğunu anımsatarak, meclis açıldığında bu sunumu Ankara’da ilgili ve yetkililere yaparak, çözüm üretmeyi önerdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA