Engel tanımayan buluşma | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Engel tanımayan buluşma


 

Haber Merkezi

 

Toroslar Belediyesinin Engelsiz Akademi Merkezi’nde eğitim gören özel gereksinimli bireyler, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ile birlikte Mersin Orman İşletme Müdürlüğü Kuyuluk Orman Deposunu ziyaret ettti, Yangın İlk Müdahale ekibi ile bir araya geldi.

Özel bireylerin sosyal yaşamın her alanında yer alabilmesi için çalışmalar yapan Başkan Yılmaz, onlarla birlikte Orman Bölge Müdürlüğü’nde yangın söndürme eğitimini takip etti. Mutlulukları gözlerinden okunan özel bireyler, itfaiyecilik mesleğini yakından tanıma fırsatı buldu.

Ziyaret sırasında Yangın İlk Müdahale ekibi,  görev ve sorumluluklarını anlattı, yangın sırasında kullandıkları araç ve gereçleri gösterdi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın da yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler vererek; “İtfaiye Haftası’nda çocuklarımızı ağırlayarak bilgiler aktarıyoruz. Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz ile birlikte Toroslar Belediyemizin Engelsiz Akademi Merkezi’nde eğitim gören özel bireyleri ve ailelerini müdürlüğümüzde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.

 

“İTFAİYE PERSONELİMİZE MİNNETTARIZ”

İtfaiye personelinin haftasını kutlayarak başarılar ve kolaylıklar dileyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise; “Olağanüstü durumlarda, yangında ve özellikle orman yangınlarında fedakarca mücadele eden tüm itfaiyecilerimizin, ekiplerimizin İtfaiye Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın ve ekibine de teşekkür eden Başkan Yılmaz; “Son zamanlarda orman yangınları arttı. Orman Bölge müdürlüğü İtfaiye ekibi de çevre ilçelerdeki ve yakın bölgelerdeki orman yangınlarına müdahale ediyorlar. Deprem sürecinde de önemli görevler aldılar. Onlar, bizim canımızı kurtarmak için canlarını ortaya koyan kardeşlerimiz ve ağabeylerimiz. Tüm itfaiye ekibine teşekkür ediyorum. Orman yangınlarıyla mücadele ederken hayatını kaybeden itfaiyecilerimize ve Orman Bölge Müdürlüğü personeline Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar şehit oldular. Vatan, devlet, millet için canlarını ortaya koydular. Yaralananlar da gazidir. Kendilerine acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Özel çocuklarımız ve gençlerimiz için birçok etkinlik yapıyoruz. Bugün de İtfaiye Haftası’nı birlikte kutlamak istedik” diyen Başkan Yılmaz; “Birkaç ay önce Temsili Askerlik Uygulaması kapsamında özel bireylerimize terhis belgelerini verdik, mutluluklarına ortak olduk. Bugün de özel çocuklarımız ve gençlerimiz ile birlikte Mersin Orman İşletme Müdürlüğümüzü ziyaret ederek itfaiye personeline başarılar diledik. Sizleri seviyoruz. Varlığınız bizlere güç ve güven veriyor. En önemlisi birbirimizi göreceğiz, anlayacağız, seveceğiz, sayacağız, hep beraber daha güçlü bir millet ve toplum olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından özel bireyler, Başkan Yılmaz ile birlikte Mersin Orman İşletme Müdürlüğü Yangın İlk Müdahale ekibinin çalışmalarını izledi ve bilgiler aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA