50 yeni itfaiyeci alımı bu defa yetkin olsun! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

50 yeni itfaiyeci alımı bu defa yetkin olsun!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatına alınacak 50 yeni personel için sivil savunma ve itfaiyecilik programı mezunlarından ‘bu defa ki alımlar ilgili bölüm mezunlarından olsun’ çağrısı geldi.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, personel, araç ve ekipman konusunda kendisini yeniledi.

İnsanların can ve mal güvenliğini ilgilendirdiği için en önemli birimlerin başında gelen itfaiye 2019 yılından bu yana filoya 20 adet tam donanımlı itfaiye aracı ekleyerek araç sayısını 124’e, il genelindeki grup ve istasyon sayısını ise 35’e çıkardı. Yine son 4,5 yıl içinde su altı ve su üstü arama kurtarma amirliği ile köpekli arama kurtarma amirliğini de faaliyete geçirdi.

Şu anda 569 personelin görev yaptığı İtfaiye Teşkilatı’nda önümüzdeki günlerde 50 itfaiye personeli daha alınması planlanıyor.

Ancak alımlarda alanında uzman olmayan kişilerin alımı yerine, yetkin alım yapılması isteniyor. Zira Ankara, Adana, İzmir Büyükşehir belediyeleri itfaiye eri alımlarında ön lisans ‘Sivil Savunma ve İtfaiyecilik’ programı mezunu şartı ararken, Mersin Büyükşehir Belediyesi, ön lisans mezunu olmayı yetkinlik için yeterli gördü! Her fırsatta liyakatsizlikten şikayet eden ve iktidara yüklenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e tepki gösteren sivil savunma ve itfaiyecilik programı mezunları, bu durumun kaliteli hizmetten mahrum kalınmasına neden olacağını savunarak, şartların revize edilmesi için çağrı yaptı. Ancak sonuç alamadı. Yeni alım ile ilgili açıklamalar sonrası sivil savunma ve itfaiyecilik programı mezunları, bu defa uzman alım yapılması için bir kez daha ses yükseltti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA