Silifke ‘de öğrencilere kuş yuvası dağıtıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke ‘de öğrencilere kuş yuvası dağıtıldı


 

Haber Merkezi

 

Silifke Orman İşletme Müdürlüğü tarafından öğrencilere 80 adet kuş yuvası dağıtıldı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nün önemini vurgulamak ve ilkokul çağındaki çocuklara "Ağaç yaşken eğilir" ilkesiyle orman sevgisini aşılamak adına; Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, öğrencilere 80 adet kuş yuvası dağıtıldı.

Silifke Orman İşletme Müdürü Harun Boz, İşletme Şefi Tuğba Yel ve orman muhafaza memuru tarafından, Gazipaşa İlkokulu’nda Okul Müdürü Halil Berk ve Öğretmen Hasan Konak ile birlikte öğrencilere, ormanlardaki biyoçeşitliliği arttırmak ve zararlı böcekler ile mücadele etmek için kullanılan kuş yuvaları hakkında bilgiler verildi.

Ormanlarda yaşamını sürdüren Baştankara, Sıvacı kuşu, Ağaçkakan ve Sığırcık gibi kuş türlerinin bu yuvalara yuva yaptığı ve zararlı böcekler ile beslenerek, doğal dengeyi sağladığı konusunda öğrenciler bilgilendirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA