ÇEDES derhal iptal edilsin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇEDES derhal iptal edilsin!


 

Cumhuriyet Kadınları Derneği Mezitli Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ÇEDES projesine karşı sahaya indi. Öğrencilere milli ve devrimci değerlerin öğretilmesi gerektiğini savunan kadınlar, ÇEDES projesinin derhal iptal edilmesi gerektiğini söylediler.

BARIŞ ÇOBAN

 

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesine karşı mücadele başlatıyor. Okullarda milli ve devrimci değerlerin anlatılmasını isteyen kadınlar, ÇEDES projesinin derhal iptal edilmesini istiyor.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Mezitli Şubesi de ÇEDES projesinin iptali için sahaya indi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması gerçekleştiren kadınlar, “Milli devrimci değerlerimizi öğretin. ÇEDES projesini iptal edin” dedi.

 

“MİLLİ, HALKÇI, DEVRİMCİ DEĞERLERİMİZ İÇİN MÜCADELE BAŞLATIYORUZ”

Basın açıklamasını Cumhuriyet Kadınları Derneği Mezitli Şubesi adına,  Cumhuriyet Kadınları Derneği Mezitli Şube Başkanı Suzan Falcıoğlu okudu. ÇEDES’e karşı mücadele başlattıklarını söyleyen Falcıoğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklığında, 2023-24 eğitim öğretim yılıyla birlikte, 81 ilimizin tüm ilkokul, ortaokul ve liselerinde uygulamaya giren ÇEDES projesinin, kamuoyunda gündeme gelen şekliyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda ‘Değerler Eğitimi’ vermek üzere ‘Manevi Danışman’ olarak imam, vaiz/vaize, din hizmetleri uzmanı ve Kur'an kursu öğreticilerini görevlendirmesi uygulamasının iptal edilmesi için Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) yurt çapında mücadele başlatma kararı aldı.

CKD Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür ‘Eylül ayı başında yaptığımız basın açıklamasıyla CKD olarak Milli Eğitimde gündeme gelen karma eğitimin tartışmaya açılması, eğitimi dinselleştirmeye yönelik ÇEDES projesi ve Öğrenci Andı'nın okullarda okutulmaması konularında eleştiri ve taleplerimizi kamuoyuyla paylaşmıştık. Şimdi ÇEDES projesinin iptal edilmesi ve değerler eğitiminin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ve 'milli, halkçı, devrimci değerlerimiz' kapsamı ile verilmesi amacıyla mücadele başlatıyoruz,’ dedi.

 

“DEĞERLER EĞİTİMİ ASLA DİN EĞİTİMİ DEĞİLDİR”

Oygür'ün açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

‘Millî, devrimci kadın hareketinin önderi olan Derneğimiz, milli eğitimi dinselleştirme amacıyla hazırlandığı belli olan ÇEDES konusunda halkımızı bilgilendirmek, etkin tavır almaya yöneltmek, yanı sıra projenin iptali için kamuoyu baskısı oluşturmak görevini üzerine almıştır.’

‘ÇEDES projesi iptal edilsin' çalışmamız kapsamında bütün şubelerimizde masalar açacağız. ÇEDES hakkında iyice bilgilenecek ve neden sakıncalı olduğu, değerler eğitiminin nasıl olması gerektiği gibi hususlarda yurttaşlarımıza ve velilerimize doğru ve noksansız bilgiler vermeyi ön planda tutacağız.’

‘Altını kalın kalın çizmeliyiz ki 'Değerler Eğitimi' Cumhuriyet kurulduğundan beri çeşitli adlar altında eğitim müfredatında yer almış ve çok gerekli, çok önemli bir eğitimdir. Değerler eğitimini kesinlikle önemsiyoruz. Ancak bu eğitim yalnızca MEB tarafından ve Milli Eğitim Temel Kanunu çerçevesinde verilebilir. Bugün Türkiye'mizin ihtiyacı olan, çocuklarımızı emperyalist kültürden arındırmak, evrensel değerler ve kendi asli değerlerimizle donatmaktır. Bu da Cumhuriyetimizle beraber hayata geçen millî, halkçı, devrimci değerleri içerir. Bu değerlerimiz emperyalizmin kültürel saldırısıyla aşındırılmıştır; bunları çocuklarımıza geri kazandırmak şarttır. Milli Eğitim Temel Kanunu'ndaki ilkeler esasen bunlardır. Değerler eğitimi asla din eğitimi değildir.’”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA