Şehir Hastanesi’nde sözleşmeye aykırı işler! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şehir Hastanesi’nde sözleşmeye aykırı işler!


 

Sayıştay’ın 2022 Raporu’na göre yapımı 3 senede tamamlanan Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olma ünvanlı Mersin Şehir Hastanesinde, sözleşmeye aykırı iş ve işlemlere imza atılmış!

HEDİYE EROĞLU

 

Sayıştay’ın 2022 Sağlık Bakanlığı Denetim Raporu’nda şehir hastaneleri gerçeği gözler önüne serildi. Raporda, Sayıştay’ın geçen yıl şehir hastanelerine ilişkin tespit ettiği usulsüzlüklerin hiçbirinin düzeltilmemesi dikkat çekti. Raporda, şehir hastanelerinin borçlanma maliyetlerinin, görevli şirkete verilmesi öngörülen garanti tutarların muhasebeleştirilmeyip, raporlanmadığı ve şehir hastanelerine ait bazı varlıkların hatalı kaydedildiği, envanter işlemlerinin yapılmadığı belirtildi.

 

İŞTE SAYIŞTAY’IN MERSİN TESPİTLERİ

Sayıştay Raporunda ortaya konan aykırılıklardan Mersin’in de nasibini aldığı ortaya çıktı. Rapora göre; Bursa, Mersin, Elazığ, Adana ve Manisa şehir hastanelerinde yapım aşamasında yaptırılan doğalgaz tesisat projesi doğrultusunda gaz dağıtım şirketleri tarafından takılan doğalgaz tüketim sayaçlarının doğalgaz tesisat projesi neticesinde taahhüt

edilen saatlik tüketim miktarının altında kalınması nedeniyle gaz dağıtım şirketleri tarafından sayaç çapına göre belirlenen en düşük saatlik miktarın, tüketim olmadığı halde faturalandırıldığı görüldü

Ayrıca Mersin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Mersin Şehir Hastanesinde sunulan hizmetlere ilişkin olarak yürütülen pazar testi neticesinde Pazar Testi Teklif Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenen ve İl Sağlık Müdürü tarafından onaylanan pazar testi teklif değerlendirme kararlarının damga vergisine tabi tutulmadığı tespit edildi.

Ayrıca KÖİ modeli ile işletilen Mersin Şehir Hastanesinde Sözleşme eki Pazar Testi Prosedürü kapsamında yürütülen pazar testi prosedüründe alt yüklenicisi bulunmayan hizmetlerde hizmet sağlayıcıya sözleşmeye aykırı olarak ön alım hakkı verildiği görüldü.

 

TİCARİ ALANLAR FAZLA ÇIKTI

Öte yandan Ankara Bilkent, Başakşehir Çam ve Sakura, Eskişehir, Kayseri, Konya ve Mersin şehir hastanelerinde görevli şirketler tarafından kullanılan ticari alanların önceden belirlenenden daha fazla olduğu, bazı şehir hastanelerinde idare kullanımında olması gereken depoların da ticari alan işleticileri tarafından kullanıldığı tespit edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA