Tren yolculuğu eziyete dönüştü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tren yolculuğu eziyete dönüştü!


 

TCDD’nin hızlı tren çalışmaları ağır aksak devam eden Mersin’de, seferlerin 8’e kadar düşmesi her gün tren ile Adana’ya gitmeye çalışan binlerce kullanıcıyı mağdur etmeye devam ediyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan istediği hizmetleri alamayan Mersin özellikle TCDD’den beklediği projelerin tamamlanmasında beklemeye devam ediyor. Bu alandaki yatırımlara aç olan Mersin’de yapılacak yatırımlar merakla bekleniyor.

Yıllardır yeterli ödenek ayrılmadığı için tamamlanamayan demiryolu yatırımlarında Adana-Mersin arası hızlı tren, Konya Karaman-Hızlı tren bağlantısı, Çukurova Havalimanı bağlantı hattı öne çıkıyor.

 

ADANA-MERSİN ARASI ÇİLE SÜRÜYOR

Adana-Mersin arasında her gün 20 bine yakın kişinin ulaşım amaçlı kullandığı tren seferlerinin arttırılması ve hızlandırılması istenirken beklenen adımların atılmaması, geciken projeler tepki çekiyor.

Bu kapsamda yıllardır hayalden öteye gitmeyen Mersin Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın üstyapı, elektrifikasyon ve sinyalizasyon yapımı işleri ihalesiyle ilgili ‘çalışmalar hız kazandı’ denilse de aksamalar her geçen gün büyüyor.

 

8’E DÜŞTÜ

Son olarak “Adana-Mersin-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı Projesi" kapsamında yürütülen yol yapım çalışmaları nedeniyle Adana-Mersin, İskenderun-Mersin, İslahiye-Mersin bölgesel tren seferlerinde değişikliğe gidildi.

Bu çerçevede, çalışmalar için daha geniş zaman aralığı oluşturmak amacıyla bugünden itibaren Adana ile Mersin arasında tek hat tren işletmeciliği yapılıyor. Bu sebeple Adana ile Mersin arasında 6+6 ve İskenderun ile Mersin arasında 2+2 sefer olmak üzere bölgesel tren seferleri toplamda 8+8 olarak gerçekleştiriliyor.

Yolcu taleplerini karşılamak amacıyla bunlardan 4+4 sefer, iki dizi halinde 524 yolcu kapasiteyle hizmet veriyor.

Projenin en önemli etabını oluşturan Mersin ile Adana arasındaki 2 hatlı mevcut demir yolu hattı rehabilite edilerek buraya 2 hat ilave edilecek. Projenin tamamlanmasıyla Mersin ile Adana arasında seyahat daha konforlu, emniyetli olacak ve kısa sürede tamamlanacak.

 

SEFERLER ARTTIRILMALI
Ancak çalışmalar kapsamında Adana-Mersin arası hızlı tren çalışmaları kapsamında 58 olan sefer sayısı 8’e kadar düştü. Mersin – Adana arasında geçmişte 32 trene kadar çıkmıştı. Sefer sayısının düşüşü Adana- Mersin arası tren seferleri kullanıcıları isyan ettirdi. Her gün ortalama 20 bin kişinin gerek eğitim gerekse de iş amaçlı ulaşımda kullandığı tren yolunda gerek yoğunluk gerekse de gecikmeler nedeniyle mağduriyetin büyüdüğünü savunan vatandaş, yetkililere seslenerek seferlerin bir an önce arttırılmasını istedi.  

 

TCDD’DE HEDEF 2053

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "2053 net sıfır emisyon hedefimizle, kara yolu taşımacılığını yüzde 72'den yüzde 57'ye düşürmeyi, demir yolu yük taşımacılığını da yüzde 5'ten yüzde 22'ye çıkarmayı planlıyoruz” demişti.

 

65 KM İÇİN 70 TL İSTENİYOR

Ancak bitmeyen yatırım ve azaltılan seferler, gerek Mersin gerekse de Adanalılar için büyük mağduriyetlere neden olurken vatandaşa bir de zam darbesi geldi. Geçtiğimiz günlerde Adana-Mersin arasında her gün 20 bine yakın kişinin ulaşım amaçlı kullandığı tren seferlerinin arttırılması ve hızlandırılması istenirken bilet ücretlerine dev zam geldi.

Buna göre, dolmuşun 1.5 ayda iki defa zamlandığı Mersin’e bir zam haberi de TCDD’den geldi! Sefer güzergahı 65 km mesafesinde olan Adana - Mersin arası bilet 49 TL’den 70 TL’ye çıktı!


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA