Mersin marka başvurularında 11. sırada | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin marka başvurularında 11. sırada


 

TÜRKPATENT verilerine göre 2022 yılında marka başvurusunda bulunan illerin başvuru sayılarına göre sıralanmasında 2 bin 883 adet başvuru ile 11’inci sırada yer alan Mersin, yılın ilk 8 ayında ise 214 başvuru ile 11’inci sırada yer aldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı, özel bütçeli, bağımsız bir kuruluş olan Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Ağustos ayına ait marka başvurularının istatistiklerini açıkladı.

Türkiye'nin teknolojik gelişimine katkıda bulunmak, memleket genelinde serbest rekabet ortamını sağlamak, araştırma geliştirme hareketlerinin ilerlemesini mümkün kılmak üzere çalışmalar yürüten TÜRKPATENT, kanunla düzenlenmiş patent, marka ve endüstriyel mülkiyet haklarının oluşması, korunması ve bu haklara ilişkin yurt içi, yurt dışı bilgi ve belgeleri kamu yararına sunmak adına hizmet veriyor.

Bu kapsamda sınai mülkiyet alanında marka başvurularının adresi olan TÜRKPATENT’in Ağustos ayı verileri dikkat çekti.

 

MERSİN’DE DURUM NE?

TÜRKPATENT verilerine göre 2022 yılında marka başvurusunda bulunan illerin başvuru sayılarına  göre sıralanmasında 2 bin 883 adet başvuru ile Mersin 11’inci sırada yer aldı.

TÜRKPATENT verilerine göre Mersin, yılın ilk 8 ayında ise 214 başvuru ile 11’inci sırada yer aldı. Mersin’de Ocak ayında 178, Şubat ayında 145, Mart ayında 211, Nisan ayında 187, Mayıs ayında 188, Haziran ayında 215, Temmuz ayında 191 ve Ağustos ayında 214 başvuru yapıldı.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA