Emeklilerden ‘oyalama’ya karşı oturma eylemi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emeklilerden ‘oyalama’ya karşı oturma eylemi


 

Maaşlarının iyileştirilmesi için zam bekleyen emekli iktidarın sürekli olarak ‘sabredin’ açıklamalarına, ‘oyalama’ eylemi ile tepki gösterdi. Mersin’de sazlı sözlü oturma eylemi yapan emekliler, zam için ‘hemen şimdi’ çağrısı yaptı.

İBRAHİM YÜNCÜLER

 

Türkiye’de hayat pahalılığı her geçen gün ağırlaşırken yıllarca ülkenin zenginliklerini yaratan emekliler iktidar tarafından açlığa mahkum edildi.

Artan hayat pahalılığı nedeniyle yoksulluk karşısında ezilen emekliler zam taleplerini bu kez sazlı sözlü oturma eylemi ile dile getirdi.

Tüm Emeklilerin Sendikası Mersin Şubesi, Akdeniz ilçesinde bulunan Çamlıbel Balıkçı Barınağı içerisindeki saat kulesi önünde basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

“Geçinemiyoruz, emekliye zam yok, piyasaya zam yok” başlığıyla yapılan eylemde sazlı sözlü tepkiler ve talepler dile getirildi.

 

“HER YERDE İZİMİZ VAR”

Sendika Mersin Şube Başkanı Oktay Canpolat, “Biz emekliler ülkenin fabrikalarında kömüründe, tarlalarında, ormanlarında, her yerde izi olanlarız. Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar bu ülkenin kalkınmasında kattığı emeği yarattığı demokratik değerler ile cumhuriyetin laik ve aydınlanmacı bugüne taşımış, bu ülkenin onurlu emeklileriyiz.

 

GÜNDEM; DERİNLEŞEN EKONOMİK KRİZ, GERİCİ KUŞATMA

22 yıldır iktidardaki AKP ülkenin tüm kurum kuruluşlarını uluslararası sermayenin ihtiyaçları, piyasa mantığına göre düzenlenmiştir. Toplumsal yaşam ve emeğin önüne koyduğu engellerle de emeğin sömürüsünü derinleştirmiştir. Bugün hepimizin tek gündemi var; derinleşen ekonomik kriz, hayat pahalılığı, yoksulluk ve yine AKP eliyle yaratılan gerici kuşatma laikliğe yönelik saldırılar…

 

BUGÜNKÜ MAAŞIMIZI PRİMLERİMİZLE PEŞİN PEŞİN ÖDEDİK

Son seçim sonrası biz emeklilere yaptığı sıfır zamla biz emeklileri sefalet ücretine mahkum etmeye çalışması yetmezmişçesine biz emekliler üzerinden toplum yoksullaştırılmaya çalışılmakta. Diğer yandan ‘emekliler bütçe üzerinde yük’ söylemi gerçeği yansıtmadığı gibi bilinmelidir ki, emeklilik uzun mücadeleler sonucu işçi sınıfının bedeller ödeyerek kazanılmış hakkıdır. Kimsenin bize sunduğu bir lütuf değildir. Ve ayrıca biz emekliler çalışma yaşamı boyunca bugünkü maaşımızı primlerimizle peşin peşin ödedik. Ne bütçeye ne de hazineye yüküz.

 

KRİZİN FATURASINI EMEKÇİNİN ÜZERİNE YIKTINIZ

Esas biz buradan soruyoruz; 1999 öncesi aylık bağlama oranları yüzde 70 iken bugün yüzde 30’lara kadar kim düşürdü?  Eğer bu aylık bağlama oranları düşürülmeseydi bugün en düşük emekli maaşı 15 bin TL idi. Buda gösteriyor ki uyguladığınız sermayeden yana politikalarınızla ülke ekonomisini yerle bir etmiş ufacık payımızın dahi olmadığı yarattığınız ekonomik krizin faturasını yüzde 400 – 500’e varan zamlarınızı emeklilere emekçilere, emeği ile geçinenlerin üzerine yıktınız.

 

“OYALANMALARA, ERTELEMELERE KARŞI ARTIK YETER DİYORUZ”

Buradan da görüldüğü üzere esas bizim sırtımıza yüksünüz. Siz düşün bizim sırtımızdan. Bütün bunların yanında emekliler sıfır zamma karşı insanca yaşayacağı ücret talebi için seslerini yükseltmeleri karşısında iktidar tarafından Ekim zammı yapılacağı dillendirilmiş sonrasında ise ‘yok Ocak’ta yapacağız’, ‘yok Kasım, Aralık bütçe dengelerine bakacağız’ denilerek biz emekliler oyalanıyoruz.  İşte bu oyalanmalara bu ertelemelere karşı artık yeter diyoruz.  Bizleri oyalamayın. 1 Ekim’de maaşlarımıza yüzde 100 zam yaparak en düşük emekli maaşının 15 bin TL’ye çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA