Zehirlenen işçi sayısı yansıyandan daha fazla | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Zehirlenen işçi sayısı yansıyandan daha fazla


 

Milletvekili Sevda Karaca, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatında çalışan bir işçinin kendisine gönderdiği mesajı paylaştı. Akkuyu NGS işçisi gönderdiği mesajda zehirlenen işçi sayısının çok fazla olduğunu belirtti.

Haber Merkezi

 

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatında çalışan bir işçinin kendisine gönderdiği mesajı paylaştı. Akkuyu NGS işçisi gönderdiği mesajda zehirlenen işçi sayısının çok fazla olduğunu, hastanede yerlerde yattıklarını dile getirdi.

Akkuyu NGS işçisi, 13 Eylül’de Taner Yemek isimli bir firma tarafından verilen yemek sonucu binlerce işçinin hastanelik olduğunu ifade etti. 4 aydır çalıştığını belirten işçi, “4 aydır sürekli bozuk yemekler veriyorlar. Yemeklerle ilgili hiçbir denetim yapılmıyor ve daha önce de olmuştu, örtbas edilmişti” ifadelerini kullandı.

Rusyalı işçilere verilen yemekle kendilerine verilen yemek arasında fark olduğunu vurgulayan işçi, “Burada ayrımcılık yapılıyor. Tuvaletler bozuk, hijyen olmayan bir ortamda insanlar tuvalet ihtiyacını karşılıyor. Sabah saatlerce sıra bekliyoruz, Ruslar ilk önce giriyor. Araçlarımız eski model olduğu için sürekli kazalar meydana geliyor ve bu kazada ölen insanlar oluyor, iş kazası diye üstü kapatılıyor. Ses çıkaran işçilerin kartlarını alıp yaka paça dışarı atıyorlar” dedi.

 

“İNSANLAR YERDE YATIYORDU”

Zehirlendiği gün yüksek ateş, ishal, kusma ve iştahsızlık gibi şikayetlerle kamptaki amirlerine haber verdiğini belirten işçi, şöyle devam etti: “Bizim kampta onlarca işçi aynı şikayetlerle hastaneye kaldırıldı. Otobüsler iş seferlerini bırakıp hasta seferlerine başlamıştı. Yoğun bir araç trafiği vardı, sürekli araçlarla hastanelere insanlar taşınıyordu. Ben de hastaneye gittiğimde serum yazıldı ve bana vurulacak serumu alabilmek için saatlerce kuyrukta bekledim. Hastanede o kadar yoğunluk vardı ki insanlar yerlerde yatıyordu. Çünkü o kadar yoğun bir ağrı hissediyorduk ki ayakta duracak halimiz yoktu. Sıra bize geldiğinde aynı yatakta 4 kişi ile beraber bana serum takıldı ve saatlerce serumun etki göstermesini bekledim. Akşam biraz iyileşmiş gibiydim ama sabah aynı şikayet ile tekrar hastaneye kaldırıldık. Bu olayda ölenler olduğu söyleniyor ama ne kadar doğru olduğundan emin değiliz. Burada kimse konuşamıyor çünkü buradan ekmek kazanıyorlar. Konuşan herkesi işten çıkarıyorlar.”

 

“BÜYÜKLÜĞÜN ARKASINDA İŞÇİNİN CANI VAR”

Sosyal medya hesabından, Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığını etiketleyerek Akkuyu NGS işçisinin mesajını paylaşan EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, “Yüzlerce ve hatta belki binlerce işçinin yemekten zehirlendiği Akkuyu NGS’den bir işçinin mesajını paylaşmak istiyorum onun izniyle. İşte bu anlatılanlar, ‘Dünyanın en büyük nükleer güç santrali şantiyesi’ Akkuyu’da, büyüklüğün arkasında yine işçilerin canlarının, sağlıklarının çalınması olduğunu ortaya seriyor. Bu anlatılanlara ne diyeceksiniz? Takkesi çoktan düşen kapitalizm, tüm çıplaklığıyla işçilerin işte böyle karşısında" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA