YENİŞEHİR’DE AYRIM VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR’DE AYRIM VAR!


 

Mersin Yenişehir’de belediye işçileri arasında yaşanan ayrımcılık CHP’li meclis üyesi Abdurrahman Yıldız’ın isyanı ile yeniden gündem oldu. Yıldız, belediye iştiraklerinde çalışan emekçilerin uğradığı haksızlıklara dikkat çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Büyükşehir’in ardından CHP’li belediyelerde işçilerin huzursuzluğu artarak devam ediyor.

Mersin Yenişehir’in CHP’li Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, geçen ay DİSK’ e bağlı Genel-İş Sendikası Mersin Şubesi ile yaptıkları ara protokol kapsamında en düşük işçi ücretini 15 bin 651,77 TL olarak belirlediklerini açıkladı.

Ancak Yenişehir’de çalışan işçiler arasında yapılan ayrımcılık sonucu yaşanan mağduriyete CHP’li meclis üyesi Abdurrahman Yıldız isyan etti.

 

YENİŞEHİR İŞLETMECİLİK A.Ş İŞÇİLERİ DE BELEDİYE ÇALIŞANI!

“Yenişehir Belediyemizin çok güzel sosyal var; BETEM, Kent Konseyi Lokali, tesisleri gibi… Ayrıca 2 adet yurt binası, Ata Tenis Kompleksi, Akademi, Özgecan Tesisleri, KİGEM var. Hâsılı belediyemizin bolca güzel ve fiilen halk tarafından kullanılan tesisleri var. Bu tesisleri hissesinin yüzde yüzü belediyemize ait Yenişehir İşletmecilik A.Ş. firması işletiyor.

Birde bu tesislerde çalışan 120 civarında işçimiz var. Bütün diğer işçilerimiz gibi bunlarda sorulduğunda ‘Yenişehir Belediyesinde çalışıyoruz’ diyorlar. Haklılar da, Yenişehir Belediyesinde çalışıyorlar.

 

SENDİKALI DEĞİLLER

Fakat bu arkadaşlar, diğer Yenişehir işçilerine göre oldukça dezavantajlılar. Sendikalı değiller mesela. Onlar adına toplu sözleşme yapacak bir değerleri yok. Dolayısıyla toplu sözleşmeleri de yok. Sendika, toplu sözleşme olamayınca otomatik olarak diğer Yenişehir işçilerinden 3 – 4 bin TL civarında daha az maaş alıyorlar. Tüm personelin aldığı promosyonları anlamıyorlar. Yani ciddi maddi zararları var.

Öte yandan standart bir mesaileri yok. Kağıt üzerinde iş kanuna uyan bir mesai çizelgesi olmasına rağmen, fiiliyatta bir nevi köle statüsündeler.

Sonuç olarak; bu işçi arkadaşlar derhâl Yenişehir Personel Ltd. Şti. bünyesine alınmalı ve diğer Yenişehir Belediyesi işçileri gibi sendikalı, toplu sözleşmeli statüye kavuşturulmalıdır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA