Bozyazı’da ’Gaziler Günü’ törenle kutlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bozyazı’da ’Gaziler Günü’ törenle kutlandı


 

Mersin'in Bozyazı ilçesinde 'Gaziler Günü', 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, İlçe Jandarma Komutanı Yunus Güven, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Süleyman Şafak, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Ceylan, kurum amirleri, gaziler ile aileleri, şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bozyazı Temsilcisi Kıbrıs Gazisi Ali Şen yaptı. 19 Eylül Gaziler Gününü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, TBMM tarafından ‘Gazi’ unvanı ile taçlandırdığı gün olarak tanımlayan Şen, “Üzerinde yaşadığımız toprakların vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz kahramanlıklarının eseridir. Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Ülkemizde şehidi ve gazisi olmayan aile yok gibidir. Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde varoluş mücadelesinin şifresi, ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ deyişinde saklıdır. 19 Eylül, savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakâr ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür” dedi.

Hiç düşünmeden ve geriye bakmadan vatan, millet ve bayrak için emperyalist güçlere karşı mücadele eden ve bu cennet vatanı emanet edenleri unutmadıklarını belirten Şen, “Şehitlerimiz ile Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi, Gaziler Günü münasebetiyle rahmetle anıyor, hayatta olanlara sağlık ve mutluluklar diliyorum. Kahraman gaziler, Gaziler Gününüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, tören öncesi ve sonrası gazilerle tek tek ilgilenerek sohbet edip, istek ve sorunlarını dinledi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA