Gururlu kutlama | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gururlu kutlama


 

Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanının verilişinin 102. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü Mersin’de Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

İBRAHİM YÜNCÜLER

 

Mersin’de, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’e ‘gazilik’ unvanı ve ‘mareşal’ rütbesi verilişinin 102. yıl dönümü olan ‘19 Eylül Gaziler Günü’ törenle kutlandı.

Cumhuriyet Alanında düzenlenen törene; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, CHP Mersin Milletvekilleri Burhanettin Kocamaz ve Talat Dinçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Mersin İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy, il protokolü üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin Şubesi temsilcileri ile gaziler katıldı.

Vali Pehlivan tarafından karşılama mangası ve gazilerin selamlanmasının ardından çelenk sunumu gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz, "19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür” dedi.

Törende gazilerle yakından ilgilenen Vali Ali Hamza Pehlivan, günün anısına gaziler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Protokol daha sonra Vali Pehlivan önderliğinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin Şubesi’ni ziyaret ederek günlerini tebrik ettik.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA