Revirde iğne yapıp geri gönderdiler | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Revirde iğne yapıp geri gönderdiler


 

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalışan ve yemekten zehirlenen işçilerden O.O, iğne vurulduktan sonra gönderildiklerini ve zehirlenen işçi sayısının 6 binden çok olduğunu iddia etti.

Haber Merkezi

 

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalışan ve yemekten zehirlenen işçilerden O.O, revirde iğne vurulduktan sonra geri gönderildiklerini ve zehirlenen işçi sayısının en az 6 bin olduğunu iddia etti.

Mersin’in Gülnar ilçesinde inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışan işçiler, 13-14 Eylül tarihlerinde verilen yemekten zehirlendi. Zehirlenen işçilerden 250’si Silifke Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Zehirlenme vakasının kamuoyuna yansımasından sonra açıklama yapan Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin İletişim Servisi, tıbbi müdahalenin yapıldığı işçi sayısının 925 olduğunu ve bu işçilerin 126'sının Silifke Devlet Hastanesine sevk edildiğini belirtti. Açıklamada, "14 Eylül 2023 Perşembe günü, yüklenici firma çalışanları gıda zehirlenmesi belirtileriyle Akkuyu NGS'nin sağlık merkezlerine başvurmuştur. Akkuyu NGS sağlık hizmetleri tarafından 925 işçiye ilk tıbbi müdahalede bulunulmuş, 126 işçi ise Silifke Devlet Hastanesine yönlendirilmiş ve işçilerden hiçbirinin durumunun ağır olmadığı tespit edilmiştir. Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin iş güvenliği uzmanları ve sağlık çalışanları, gıda dağıtım noktaları ve gıda numunelerinin denetimini gerçekleştirmektedir. Akkuyu NGS inşaat sahasında sağlık personelinin bu denetim için fazla mesai yapması uygun görülmüştür. Akkuyu Nükleer A.Ş, projede yer alan tüm alt yüklenici kuruluşlardan da bu ilkelere uymalarını talep etmektedir" denildi.

 

ZEHİRLENEN İŞÇİ: 6 BİN KİŞİ ETKİLENDİ

Mezopotamya Ajansından Hamdullah Yağız Kesen'e konuşan zehirlenen işçilerden O.O, şirketin açıkladığı verilerin aksine zehirlenen işçi sayısının en az 6 bin olduğunu söyledi. İşçilerin 13 Eylül’de öğlen ve akşam verilen yemeklerden rahatsızlanmaya başladığını ve revire başvurduğunu aktaran O.O. şunları anlattı:

“İşçiler 13 Eylül'de rahatsızlanmaya başladı. Ben de 14 Eylül'de zehirlenme şikayetiyle revire gittim. İnşaatta 30 bine yakın işçi çalışıyor. Ruslar ve diğer yabancılar yediğimiz yemekten yemedi. Yemekten ötürü insanlarda ishal ve kusma başladı. Revire başvuruldu. Ağrı kesici iğne vuruldu, hap verildikten sonra geri gönderildik. İlk revire gittiğimde bana bir şey yapılmadı. İkinci kez gittiğimde iğne vurulup hap verildi. Durumları ağır olanlar ise çevre hastanelere gönderildi. En az 6 bin işçi yediği yemekten zehirlendi. Bazı işçiler halen hastanede ve yoğun bakımda. İşçilerin kendi aralarında konuşmalarında en az 6 kişinin hayatını kaybettiği ve bunun gizlendiği söyleniyor. Zehirlenme olayına rağmen burada işler durmadı. Halen çalışmalar sürüyor. İnsanlar doğru dürüst tedavi edilmiyor.”

Santralde 8 saat vardiya usulü çalıştıklarını dile getiren O.O, "Burada her şeyde sıra var. Tuvalet, yemek hep sırayla” ifadelerini kullandı.

 

YEMEKHANEDEN SEDYE İLE ÇIKARILDILAR

Olayla ilgili Gülnar İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri inceleme başlatırken, besinlerden numune alındı.

Öte yandan, yemekhanede fenalık geçiren işçilere ait görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde, işçilerden bazılarının yemekhanede yemek yedikleri sırada fenalaşarak sedye ile hastaneye sevk edildikleri görülürken, bir kısmının ise revirin önünde acı içinde yere uzandıkları anlar yer aldı.

 

AKKUYU NÜKLEER A.Ş AÇIKLAMASI

Akkuyu Nükleer A.Ş. ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti; "Akkuyu NGS sağlık hizmetleri tarafından 925 işçiye ilk tıbbi müdahalede bulunulmuş, 126 işçi ise Silifke Devlet Hastanesine yönlendirilmiş ve işçilerden hiçbirinin durumunun ağır olmadığı tespit edilmiştir" denildi.

Tesisteki yemek hizmetlerinin Türk taşeron firmaları tarafından yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin iş güvenliği uzmanları ve sağlık çalışanları, gıda dağıtım noktaları ve gıda numunelerinin denetimini gerçekleştirmektedir. Akkuyu NGS inşaat sahasında sağlık personelinin bu denetim için fazla mesai yapması uygun görülmüştür. Çalışanlara sağlık ve güvenlik çalışma koşullarının sağlanması, Akkuyu NGS projesinin uygulanmasında önceliktir. Akkuyu Nükleer A.Ş., projede yer alan tüm alt yüklenici kuruluşlardan da bu ilkelere uymalarını talep etmektedir."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA