Akkuyu NGS zehirlenen işçilerle ilgili açıklama yaptı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu NGS zehirlenen işçilerle ilgili açıklama yaptı


 

Haber Merkezi

 

Mersin’in Gülnar ilçesinde halkın tepkisine rağmen inşaatı sürdürülen Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında çalışan işçiler yedikleri yemekten dolayı zehirlenmişti. Akkuyu NGS, işçilerin zehirlenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklama şu şekilde: “Türkiye Cumhuriyeti medyası ve sosyal ağlarında, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında çalışan inşaat şirketlerine bağlı çalışanların rahatsızlığına dair iddialar yer bulmuştur. Akkuyu Nükleer A.Ş., bu konuda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamanın yayınlanmasını gerekli görmektedir.

14 Eylül 2023 Perşembe günü, yüklenici firma çalışanları gıda zehirlenmesi belirtileriyle Akkuyu NGS'nin sağlık merkezlerine başvurmuştur. Akkuyu NGS sağlık hizmetleri tarafından 925 işçiye ilk tıbbi müdahalede bulunulmuş, 126 işçi ise Silifke Devlet Hastanesi’ne yönlendirilmiş ve işçilerden hiçbirinin durumunun ağır olmadığı tespit edilmiştir.

Tesisteki yemek hizmetleri Türk taşeron firmaları tarafından yapılmaktadır.

Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin iş güvenliği uzmanları ve sağlık çalışanları, gıda dağıtım noktaları ve gıda numunelerinin denetimini gerçekleştirmektedir. Akkuyu NGS inşaat sahasında sağlık personelinin bu denetim için fazla mesai yapması uygun görülmüştür.

Çalışanlara sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarının sağlanması, Akkuyu NGS projesinin uygulanmasında önceliktir. Akkuyu Nükleer A.Ş, projede yer alan tüm alt yüklenici kuruluşlardan da bu ilkelere uymalarını talep etmektedir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (2)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA