Yaylalar imar sorununa çözüm bekliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yaylalar imar sorununa çözüm bekliyor!


 

Mersin’in en çok rağbet alan Toroslar ilçesinde kırsal bölgelerin beklediği imar planları bir türlü çıkmazken 1-2 ay içinde çözüm olabilecek öneri Toroslar Meclis üyelerinden dahi destek bulamadı!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılmadığı toplantıyı CHP’li Hasan Özalp Önal yönetti.

Toplantıda AKP’li Meclis üyesi İsmail Yerlikaya, yaylaların 2 iki yıl önce ihale edilen Toroslar ilçesi yaylalık bölgelerini kapsayan 5 bin ölçekli Nazım İmar Planları’nın gecikmesine çözüm üretme önerisinde bulundu. Yerlikaya, Önal’ın Torolar’ın meclis üyesi olduğunu anımsatarak, imar planları ile ilgili destek istedi.

 

“İMAR PLANLARI İÇİN ENCÜMEN’DE DESTEK VERİN”

Yerlikaya, “Siz vekaleten bugün meclise bakıyorsunuz. Toroslar’ın meclis üyesi olmanız hasebiyle bir konuyu gündeme getirmek istiyorum çünkü 4,5 yıl geride kaldı artık dönemimiz bitiyor. Ama yayla bölgelerinde çok büyük imarla ilgili sıkıntılarımız var. Toroslar Belediyesi bununla ilgili uygulamaya yönelik yaklaşık 37 hektarlık bir alanda çalışma yaptı. Bunu da Büyükşehir Belediye Encümenine gönderdik. Bugün meclis başkanlığı sizdeyken, bir el atarsanız iyi olur. Çünkü Toroslar’da 5 binlikler yapıldı ama hala alan firma da bekliyor. 4 yılımız geçti. Madem 5 binlik nazım imar planları bitmiyor Toroslar vatandaşının önünü açmak için bir çalışma yapalım. Toroslar Belediyesi bir yılı aşkın bir süre konunun üzerinde çalışarak sorunları çözdü. En azından eski plan üzerinden yapımlar başlayabilir. 5 binlik plan daha fazla gecikecekse en azından bu uygulamaya Encümen’de destek verirseniz memnun oluruz. 

YAYLALARDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bunun üzerine meclise başkanlık eden Hasan Özalp Önal, konuyla ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Mustafa Solak’ın bilgi vermesini istedi.

Solak, merkezdeki 4 ilçenin imar planlarının tamamlandığını söyleyerek, “Yayla kesimlerindeki yerlerin çalışmaları ise devam ediyor. İsmail beyin söylediği farklı bir konu. Daha önce onaylanmış imar planlarında yapılan 18’inci madde uygulamaları ile ilgili” dedi.

 

YAYLARIN İMARI BİR ADIM İLERİ GİTMİYOR

İsmail Yerlikaya ise yaylalar ile ilgili 5 binlik nazım imar planları ihale edilse de çalışmaların bir adım ileri gitmediğini söyleyerek, “Yaylaların 5 binlik planları iki yıl önce ihale edildi. Sonuçta siz de biliyorsunuz yaylalık bölgeler özellikle de Toroslar’a, depremden sonra çok fazla rağbet oldu. Bu 5 binlik planlar bitmeyecekse daha önceki uygulamalar üzerinden bir çalışma yapıldı, Büyükşehir Belediye Encümeni’ne sunuldu. Bunu Büyükşehir Encümen’e çözersek eski plan üzerinden vatandaşın önünü açmış oluruz. Yapılan 5 binlik çalışma da eski planın benzerini çalışarak binlikleri de bu şekilde uygulayarak, 1-2 ay içinde sorunu çözebiliriz” dedi.

CHP’li Hasan Özalp Önal ise çalışmaların sürdüğünü söylemekle yetinerek, konuyla ilgili destek vermek veya yorum yapmaktan kaçındı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA