Soda Sanayi’ye atık ‘kazası’ uyarısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Soda Sanayi’ye atık ‘kazası’ uyarısı!


 

Yıllardır atıkları Mersin’in başına bela olan Soda Sanayi Fabrikası’nın atık havuzlarının denize boşaldığı iddiaları yeniden gündeme geldi. Prof. Dr Ahmet Cemal Saydam, Soda Sanayini ‘kaza’ adı altında atık havuzunun denize boşaltılmaması konusunda uyararak, Eğer beklenmedik bir kaza olursa uydular yakalıyor, hiç affetmiyor. Yapmayın etmeyin deniz hepimizin” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin'de kurulu bulunan Soda Sanayi Fabrikası'nın atık havuzları ile ilgili çevre kirliliği yaratılan atık havuzlarının denize boşaltılması iddiaları yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan göçükler sonrası can kayıpları ile gündeme gelen atık havuzlarının kentte yarattığı tahribata her geçen gün bir yenisinin eklendiği endişesi artıyor.

 

“NE DEDİYSEK OLMADI”

Mersin’de bulunan ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Öğretim Üyeliğinden emekli Prof. Dr. Ahmet Cemal Saydam, yaptığı paylaşım ile gözlerin yeniden Soda Sanayine çevrilmesine neden oldu. Saydam, “Ne dediysek olmadı. Mersin Soda Sanayi atık havuzlarını denize boşaltmaktan bıkmadı. Burada turkuaz renkte görünen havuz doldu yakında bir kaza eseri denize boşalacak.

Bari sizlerle paylaşayım da bu üzerlerine psikolojik baskı olur da denize basmazlar.

Eğer beklenmedik bir kaza olursa uydular yakalıyor, hiç affetmiyor. Yapmayın etmeyin deniz hepimizin” dedi.

VAHAP SEÇER’DEN SODA’YA ÖVGÜ!

Öte yandan aynı gün Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Karaduvar’da balıkçılara yönelik destek töreninde yaptığı konuşmada Soda Sanayi’ni övdü. Yıllardır özellikle balıkçılık ile geçimini sağlayan Karaduvar sahillerinin kirletilmesinde bir numaralı aktör olarak görülen Soda Sanayi ile yaptıkları protokol çerçevesinde Karaduvar için önemli bir çevre projesine imza attıklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Soda Sanayi’yle bir protokol yaptık. 20 milyon Euro’luk bir yatırım. Bunu Soda Sanayi yapacak. Bundan sonra buradan Akdeniz’e nihai suyu basmayacağız. Soda bunu fabrikada proses suyu olarak kullanacak. Bu müthiş ve büyük bir çevre projesidir” dedi. Seçer, büyük projelere imza atmaya devam edeceklerinin altını çizerek, “7 bölgeden, her ilden insanları bağrında huzur içerisinde barındıran bir kentin insanları, benim hemşerilerim her şeyin en güzeline layıktır” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA