Kapılar Projesi’nde son bir ay! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kapılar Projesi’nde son bir ay!


 

Mersin’in doğu girişinde limana giriş yapan yük taşıtlarının trafikte yarattığı büyük sorunun çözümü için yıllardır beklenen Kapılar Projesi’nin bir ay içinde tamamlanacağı açıklandı.

Haber Merkezi

 

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği'nin (MIP) tarafından yapımı devam eden ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Valiliği, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, Karayolları Genel Müdürlüğü iş birliğinde sürdürülen Kapılar Projesi sürüyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, proje sahasında teknik gezi gerçekleştirdi.

Proje tamamlandığında Büyükşehir’in de hızla çalışmalara başlayacağını aktaran Seçer, “Biz de Mersin'in doğu girişine yaraşır bir şekilde bir düzenlemeyle yeni bir bulvar yapıp, güzel bir giriş haline getireceğiz ve artık Mersin’in doğu girişinde de trafik sorunu ortadan kalkmış olacak” ifadelerine yer verdi.

“LİMAN DIŞINDA ARTIK LİMAN ARAÇLARINI GÖRMEYECEĞİZ”

Kapılar Projesi Müdürü Serkan Mahmutoğlu ise, proje dâhilinde Liman’ın bütün girişlerini bir noktaya toplayacaklarını ve bu sayede şehir trafiğinden Liman trafiğini ayırabileceklerini belirtti. D400 Karayolu’ndan artık tırların geçmeyeceğini söyleyen Mahmutoğlu, “K4 Kavşağı’ndan itibaren bütün Liman’a giriş yapılacak olan araçları yeni yaptığımız yaklaşım yolundan içeri almaya başladık. Şu anda genel kargomuzun tamamı oradan gelmeye başladı ve yeni kapılarımızı kullanmaya başladılar. Köprümüzün bu ay içerisinde bitmesini planlıyoruz. Bittiği zaman bütün konteyner trafiğini de yine yaklaşım yolundan içeri aldığımız zaman Liman dışında artık Liman araçlarını görmeyeceğiz. Bütün araçlar bu yolu kullanıyor olacaklar” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA