‘Artık Akdeniz doktorlarla, mühendislerle anılıyor’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Artık Akdeniz doktorlarla, mühendislerle anılıyor’


 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Kazanlı Mahallesi ziyareti esnasında tanıştığı ve ’tıp fakültesi’ kazandığı taktirde belediyede ağırlama sözü verdiği Fahri Yılmaz Elkin’i makamında ağırladı. Elkin’in hayalini kurduğu tıp fakültesini kazanmasının gurur verdiğini söyleyen Gültak, "Akdeniz artık avukatlarla, mühendislerle, doktorlarla ve Türkiye’de dereceye giren gençlerle anılıyor" dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin'in Akdeniz İlçesi Kazanlı Mahallesinde yaşayan Fahri Yılmaz Elkin, çocukluktan itibaren hayalini kurduğu tıp fakültesini, girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) aldığı 492 puan ile ilk 20 bine girerek kazandı. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Elkin, en büyük destekçisinin ailesi olduğunu kaydetti. Başarısında bazı motivasyonları olduğunu kaydeden Elkin, "Bunlardan en önemlisi ilçemizde tıp fakültesini kazanan, mühendislik kazanan, derece yapan arkadaşlarım, abilerim, ablalarım olduğunu görmekti. Dolayısıyla bende hayallerime ulaşabileceğimi düşündüm ve durmadan çalışmaya devam ettim" ifadelerini kullandı.

 

“İNSANLARIN HAYATLARINA DOKUNMAK İSTİYORUM”

Hayattaki en büyük amaçlarından bir tanesinin insanların hayatına dokunmak olduğunu vurgulayan Elkin, "Cerrah olmayı çocukluğumdan itibaren istiyordum. Liseden itibaren daha da inandım. Sürekli hayalini kurduğum meslek için çalışmaya başladım. Özellikle sınav sürecinde yoğun bir tempoyla ders çalışıyordum. Sınavdan 3 ay önce Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile mahallemizi ziyaret ettiği esnada karşılaştım. Kendisine sınava hazırlandığımı ve tıp fakültesini istediğimi söylemiştim. O da bana 'eğer kazanırsan seni tekrar görmek isterim' demişti. Bir başkanın bu şekilde düşünmesi ve biz gençleri önemsemesi gerçekten beni motive etti. Daha sıkı bir şekilde çalıştım ve sonunda başardım" şeklinde konuştu.

 

“ÇEVREMDE KAZANANLAR OLUNCA BENİM DE İNANCIM ARTTI”

Akdeniz'de artık bir çok doktor ve mühendisin çıktığını dile getiren Elkin, "Akdeniz Belediyesinin açtığı kurslar ve online eğitimleri sayesinde bir çok arkadaşım tıp fakültesini kazandı, mühendislik kazandı ve Türkiye genelinde derece elde etti. Bunları gördükçe benim kendime olan inancım daha da arttı. Bende artık bir doktor adayıyım. Hayallerime ulaştığım ve ilçemizi gururlandırdığım için mutluyum" diye konuştu.

 

"EĞİTİM YATIRIMLARININ MEYVELERİNİ ALMAYA BAŞLADIK"

Akdeniz'de kadınlara ve gençlere büyük önem verdiklerini anlatan Başkan Gültak, göreve geldikleri andan itibaren eğitime önemli yatırım yaptıklarını ve şimdi de bu yatırımların meyvelerini aldıklarını söyledi. Akdeniz'den artık mühendislerin, doktorların ve avukatların çıktığını ifade eden Gültak, "Çocuklarımız, Türkiye'nin çok önemli, çok kritik bölümlerinde okuyorlar. Akdeniz'in gençleri artık eğitimi daha fazla önemsiyor ve gelecekte çok önemli yerlere gelecekler" dedi.

 

"ÜNİVERSİTE KAZANAN GEÇLERE BURS DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

Üniversite öğrencilerinin yanlarında olduklarını ve onlara burs verdiklerini hatırlatan Gültak burslarda enflasyon oranında bir iyileştirme yapacaklarını kaydetti. Kazanlı Mahallesi ziyareti esnasında Fahri Yılmaz Elkin ile tanıştıklarını belirten Gültak şunları söyledi: "Orada Fahri bana, 'tıp fakültesini kazanmayı istiyorum' demişti. Bende ona eğer kazanırsan 'makama gel bir çay içelim' dedim. O kazandı. Bizde sözümüzde durduk ve davet ettik. Yolu açık olsun. İyi bir doktor olacağına ilerde insanlara Türkiye'ye iyi hizmetler vereceğinden eminim. Gördüğünüz gibi hikayelerimiz çok. Bu hikayelerin nedeni de seçildiğimiz günden itibaren eğitime yaptığımız yatırımlardır. Akdeniz artık avukatlarla, mühendislerle, doktorlarla ve Türkiye'de dereceye giren gençlerle anılıyor."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA