CHP, Cumhur İttifakı ile Bozdoğan’a karşı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP, Cumhur İttifakı ile Bozdoğan’a karşı!


 

Tarsus Belediye Meclisi’nde Başkan Bozdoğan, bazı CHP’li meclis üyelerinin Cumhur İttifakı ile hareket etmesi sonucu mahkeme kararına rağmen istediği arsa satış yetkisini yine alamadı! Başkan Bozdoğan’ın, CHP’li Ünzile Kuru’nun muhalefetini dinlerken gülümsemesi de tartışmaya neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediye Meclisi’nin 14. Birleşim 1. Oturumu belediye konferans salonunda yapıldı. Toplamda 6 maddenin görüşüldüğü mecliste, ek gündem ile ele alanın reddedilen arsa satışı ile ilgili yargı kararı öne çıktı.

Geçtiğimiz aylarda Tarsus Belediyesi’nin 2023 yılı mali bütçesinin denkleştirilmesi amacıyla meclise Atatürk Mahallesi’nde bulunan ve imar uygulama planı ile Tarsus Belediyesi’ne geçen alanda bulunan taşınmazın hissedarı Mevsim Mağazacılık Şti. ile “Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi” yapılması konusunu içeren teklif getirildi.

Evrak taşınmazı hissedara doğrudan satmak yerine belediyeye daha fazla kar etmek için getirilmiş ancak meclis üyelerince Başkan Dr. Haluk Bozdoğan’ın ısrar kararına rağmen birçok kez reddedildi. Bu kapsamda Başkan Bozdoğan kamu hizmetinin aksatılmasına neden olduğu gerekçesiyle konuyu yargıya intikal ettirdi. Yargı sürecinin ardından gerekçeler değerlendirilerek Başkan Bozdoğan’ın haklı olduğuna karar verildi ve yürütme durduruldu.  Yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmesi nedeniyle, Atatürk Mahallesi’nde bulunan taşınmazdaki Tarsus Belediyesi’ne ait hisse için, taşınmazın hissedarı olan Mevsim Mağazacılık Şirketi ile “Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi” yapılması konusunda belediye encümenine yetki verilmesi ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda Bozdoğan, satış için tekrar yetki istedi. Mahkeme kararı uygulanarak belediyeye ait taşınmazın satışı için yapılan oylama öncesi belediye bürokratları süreçle ilgili meclisi bilgilendirdi.  

 

“GEREĞİNİ YAPMAZSAK SUÇ İŞLERİZ”

CHP’li Meclis üyesi Ali Dinsever de, yürütmeyi durdurma kararının 30 gün içinde uygulanması gerektiğini söyleyerek, aksi takdirde suç işlenmiş olacağını söyledi.

 

CHP’DEN YOĞUN MUHALEFT

CHP’li Meclis üyesi Mert Keleşoğlu ise yargı süresinin henüz başlamadığını söyleyerek, itiraz hakkı bulunduğunu söyledi.

Belediye bürokratları ise evrakın geliş metodu nedeniyle sürenin başladığını savunarak, gerekli işlemin yapılması gerektiğini bildirdi.

 

“9 AY GECİKTİK, DAHA FAZLA GECİKMEYELİM”

Başkan Haluk Bozdoğan da, “Ben de istemem meclise dava açmayı ama Tarsus’un menfaati varsa ben bu davayı açmak zorunda kalırım. 9 ay geciktik, daha fazla gecikmeden bu evrakı işleme koyalım. Mahkeme kararına yorum yapmanın bir anlamı yok. Evrakın gündeme alınıp alınmamasını oymamak istiyorum” dedi.

Ancak CHP’li meclis üyeleri davanın meclise açıldığını savunarak belediye hukuk bürosunun haklarını savunarak, yürütmeyi durdurma kararına itiraz etmesi gerektiğini savundu. Tarsus Belediyesi Hukuk Bürosu ise böyle bir yetkisi olmadığını savundu.

 

BAŞKAN GÜLDÜ, CHP’Lİ KURU KIZDI

CHP’li Meclis üyesi Ünzile Kuru ise “Karar bize ulaşmadı divan oku, oradan okunan kısma göre yürütmeyi durdurma kararı var. Buna da bir itiraz hakkı var. Başkan bey biz meclis üyelerine karşı dava açıyor. Gerekçe de ‘bütçe de bu husus kabul edildi, o yüzden bu hukuka aykırıdır’ deniliyor. Ama mahkeme, bu mecliste bütçeyi tamamlamak için başka kararlar var mıdır? Başka taşınmaz taşılar ıra mıdır? Bu değerlendirmeler yapılmıyor. Acaba bizim hukuk işlerimiz bir hafta içinde bu yürütmeyi durdurma kararına itiraz edecek midi? Çünkü hukuken etmelidir çünkü bizi, meclisi temsil etmektedir. İçeriği yanlıştır. Gülümsemenize gerek yok ben açıklama yapıyorum” dedi.

Başkan Bozdoğan da, “Daha önce de açıklama yapıştınız onları hatırladım” dedi.

Kuru ise, “Her husus gayet net hatırlıyorum” dedi.

 

BOZDOĞAN’A KARŞI AKP’DEN CHP’YE DESTEK

AKP’li Abdurrahman Altınsucu da, CHP’lilere destek vererek, meclisin itiraz hakkının bulunduğunu savundu.

 

“GARP CEPHESİNDE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK”

Başkan Bozdoğan ise, “Garp cephesinde değişen bir şey yok. Neredeyse Encümen’in vereceği karara da karışacaksınız” tepkisi verdi.

 

“İÇERİĞİNİ BİLMİYORUZ” SAVUNMASI

CHP Grup Başkanvekili Gürbüz Günaştı ise, “Konu ek gündem maddesi ile geldi. İçeriğini tam bilmiyoruz. Bu nedenle bu Cuma görüşelim” dedi.

Bozdoğan ise “Biz iki saat önce grup toplantısında tüm grup başkanlarına 3 saat önce verdik. Ek gündemi bir gün önce verme şansımız yok, elimizde daha önce olsaydı, daha önce verirdik” dedi.

 

CHP’DEN, CHP’YE SUÇLAMA

Günaştı ise “Mahkeme sürecinde ise bilgilendirilmedik. Ali başkanın savunma yaptığı için bize bilgi vermesi gerekiyordu bize hiç bilgi verilmedi” dedi.

CHP’li Ali Dinsever ise “Öyle yerlere gidiyoruz ki yapmayalım. Hukuku katletmeyelim. Kusura bakmayın meclise karşı açılmış bir davada savunma dilekçemizi yazarak sunduk. Ama her bir meclis üyesini arayıp ben şöyle yazdım’ demenin de bir anlamı yok. İsteniyorsa ara verilsin gruplar kendi arasında değerlendirme yapsın” dedi.

 

TEKLİF OY BİRLİĞİYLE REDDEDİLDİ

Başkan Bozdoğan meclis üyelerini tepki göstererek, “Adaletsizlik, medeniyeti çökertmesin, yanlış yapmayalım. Olabilir gündeme alınmayabilir. Biz başımızın çaresine bakarız. Pazartesi meclis yaparız. Bir sondaki meclise getiremeyiz çünkü bir aylık süreyi dolduruyor. Olağan üstü yaparak geçirebiliriz” dedi.

Ancak CHP, AKP ve MHP’nin teklifin oylanması yönünde talepte bulunması üzerine yapılan oylamada teklif oy birliğiyle reddedildi.

 

NE OLMUŞTU?

Daha önce birçok kez meclise getirilen ve birçok kez meclis üyelerince reddedilen ortak hisseli taşınmazın kat karşılığı inşaat sözleşmesini içeren evrakın Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından hukuki süreci başlatılmıştı. Israr kararı alınmasına rağmen reddedilen ve böylelikle kamu hizmeti aksatıldığı gerekçesi ile konuyu yargıya intikal ettiren Başkan Bozdoğan, davayı kazandı.  Başkan Bozdoğan “Yanlış hesap Bağdat’tan döner” demişti.

 

MÜZİK FESTİVALİNE DESTEK

Mecliste daha sonra Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin 21.si 22-23-24 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bahse konu festivalin gerçekleştirilmesi için, KDV hariç 200 bin TL'nin belediye bütçesinden karşılanması ile ilgili teklifin görüşülmesi yapıldı. Teklif ilgili komisyonlara havale edildi.

 

BOLİVYA İLE KARDEŞ ŞEHİR OLMA TEKLİFİ DE OY ÇOKLUĞUYLA REDDEDİLDİ

Ardından Bolivya'nın Tarija Şehri ile Kardeş Şehir ilişkisi kurulması konusunda ki teklif görüşüldü.

Teklifle ilgili söz alan MHP’li Mehmet Çelik, “Grup olarak burayla kardeş şehir olmamızın hiçbir menfaati olmadığı düşüncesindeyiz. Bu nedenle grup olarak red veriyoruz.

Belediye bürokratları ise Bolivya’nın Tarja şehri ile kardeş olunması ile ilgili bakanlıktan yazı geldiğini açıklayarak, “Ekonomisinde tarım önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle üzüm yetiştiriciliği ön plandadır. Festivaller ve turizm bakımından oldukça hareketli bir bölgedir. Büyükelçiliğimizin bakanlığa sunduğu yazıda gübre, tohum, tarım aletlerine ihtiyaç olunduğu, tarım alanında deneyimli bir bölge ile kardeş şehir olunarak, uygun maliyetlerle projeler hazırlayabileceklerini iletmişlerdir. Bakanlıkta ilgili valiliklere yazı göndererek, kardeş şehir ilişkisi kurulmasını istemektedir” dedi.

 

KREŞ ÜCRETİNE ZAM YOLDA

Mecliste, Kreş Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kreş ve Gündüz Bakımevlerinin aylık ücretlerinin belirlenmesi konusunda belediye bürokratları yeni dönemde 600 öğrenciye hizmet verildiği ve talebin arttığı bildirildi. Uzun süre 500 TL olarak belirlenen kreş ücretlerinin yetmediğini bildiren belediye bürokratları, yeni ücretin 1440 TL olarak belirlendiğini aktardılar. İlgili teklif de ilgili komisyonlara havale edildi.

 

ŞEHİT AİLESİNE KONUT YARDIMI

Mecliste ayrıca şehit ailelerine verilmek üzere satın alınan, Yeni Mahalle’deki 1 nolu parseldeki konut vasıflı taşınmazın Şehit Serkan Ölmez’in hukuki mirasçıları eşi Melek Ölmez ile oğulları Taha Kağan Ölmez ve Ömer Erdem Ölmez adına bedelsiz olarak tapuda devrinin yapılması teklifi görüşüldü. Teklif mecliste oy birliğiyle kabul edildi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA