Depremzede öğrencilere kırtasiye desteği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Depremzede öğrencilere kırtasiye desteği


 

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Mersin Cemevi’in organizasyonu ile 5 bin depremzede öğrenciye kırtasiye desteği sundu

Haber Merkezi

 

Depremin ilk günlerinden itibaren bölge halkının yaralarını sarmak için faaliyet gösteren Avrupa Alevi Birlikleri (AABK) ile bileşenlerinin yöneticileri ve üyelerin katkılarıyla depremzede öğrencilerine kırtasiye desteği sunuyor.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanları Nevim Kamilağaoğlu ve Hüseyin Mat, Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE) Zeynel Abidin Koç oluşan heyet Mersin Cemevini ziyaret ederek, Mersin’de bulunan depremzede öğrencilerine kırtasiye desteğinde bulundular.

Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, “6 Şubat depreminden sonra Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu deprem bölgesine önemli yardımları olmuştur. Türkiye’de 5 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı. Bizlerde Mersin’deki öğrenciler için kontenjan istedik. Mersin’de 250 öğrencimiz belirlenmesinde, okul müdürlerinin desteğiyle olmuştur. İlkokul, ortaokul, lise müdürlerimize eğitime gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Mat da, “Avrupa’da faaliyet yürüten 14 Alevi kurumun desteğiyle kırtasiye yardımı gerçekleştirdik. Ülkemizdeki depremlerde üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek için çalışıyoruz. Avrupa da toplanan bağışların, depremden etkilenen çocuklarımızın ve gençlerimizin kırtasiye malzemesi ve burs olanağı sağladık.

Gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edeceğiz. Destek ve bağışlarını bizlerden esirmeyen tüm canlara teşekkür ederiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA