Toroslar’da içkili yerler krokisi güncellenecek! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar’da içkili yerler krokisi güncellenecek!


 

Toroslar Belediye Meclisi’nin yarın yapılacak toplantısında içkili yerler krokisi güncellenecek.

HEDİYE EROĞLU

 

Toroslar Belediye Meclisi, 5 Eylül 2023 Salı günü saat 14.00'de Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapılacak.

Toplamda 14 gündem maddesinin görüşüleceği meclis açılış ve yoklama ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası mecliste bir önceki birleşime ait tutanak özetinin görüşülmesi yapılacak. 

 

İÇKİLİ YERLER KROKİSİ GÜNCELLENECEK

Mecliste daha sonra İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 30. ve 31. maddelerine dayanılarak hazırlanan ve Belediye Meclisinin 05.10.2021 tarih ve 130 sayılı kararı ile kabul edilen belediye içkili yerler krokisinin güncellenmesine ilişkin teklifin görüşülmesi yapılacak.

 

TOROSLAR ÖĞRENİM YARDIMI İÇİN DÜĞMEYE BASIYOR

Meclis daha sonra ÖSYM tarafından yapılan 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavında Açık Öğretim Fakülteleri hariç olmak üzere Türkiye'de yerleşik Devlet Üniversitelerinin bölümlerini kazananlar ile Türkiye ve KKTC'de yerleşik vakıf üniversitelerinin bölümlerini tam burslu (şehit ve gazi ailelerinin çocuklarının bursluluk oranına bakılmaksızın) kazanan ve Toroslar ilçesinde 6 ay ikamet etmesi (sınavı kazandığında) ya da Toroslar İlçesi sınırlarındaki okullardan mezun olma şartı ile anne veya babası Toroslar İlçesinde ikamet eden öğrencilerin ödüllendirilerek üniversiteyi kazandıkları ilk yıl için karşılıksız olarak, öğrenim yardımında bulunulması, ödemelerin belediye imkânları doğrultusunda bir veya birkaç defada yapılmasına ilişkin teklifin görüşülmesi yapılacak.

 

MUHTARLARA AYNİ YARDIM GELİYOR

Ardından meclis 393 sayılı Belediye Kanununun 9. maddesi hükümlerine göre, belediye sınırları içerisindeki toplam 67 mahalle muhtarlığına 2023 yılı için ayni yardım yapılmasına ilişkin alınan 02.02.2023 tarih ve 13 sayılı meclis kararının revize edilmesine ilişkin teklifin görüşülmesi gerçekleştirilecek.

Daha sonra ise Meclis, Toroslar Kent Girişi- Akbelen Bulvarı Batısı 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı teklifinin görüşmesini yapacak.

 

ARPAÇSAKARLAR KRİZİ SÜRÜYOR

Meclisin en önemli gündemi ise Mersin 2. İdare Mahkemesinin 2021/1164 Esas Numaralı, 2023/661 Karar Numaralı kararının uygulanmasına yönelik hazırlanan 1. Etap Arpaçsakarlar Mahallesi ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına askı süresinde yapılan itirazların değerlendirilmesine ilişkin teklifin görüşülmesi ile sürecek.

Mersin’in Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar Mahallesi’nde, 5 kat yapılaşma hakkı olan imarlı alanların 18 kata yükseltilmesi ile ilgili düzenleme TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu tarafından yargıya taşınmış ve davayı TMMOB kazanmıştı.

 

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise planın mahkemeye taşımasını ve iptali için dava açmasını eleştirerek, bu davanın siyasi bir dava olduğunu savunmuştu.

Yılmaz, “Gerekçe 18 kat uygulamasının olması, kent estetiğinin ve silüetinin bozulduğu iddiasıdır. Bu nedenle plan iptal edildi. Hakikatten son derece ilginç bir karar. Hem davacı, hem süreç açısından. Depremde yıkılan binlerce konut nedeniyle ülkemizde ortaya çıkan konut ihtiyacını bir nebze de olsa şehrimizde çözecek olan ama çok ters sonuçlar doğuran bir karar. Yargının kararlarına saygılıyız ve en doğrusunu bilirler. Ancak burada bir ironi var. Davayı açan Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu. Mersin’de son 10 yılda yapılan yüksek binaların projelerinin altında kimlerin imzası var bakmak lazım. Şehrin her yerinde yüksek katlı binalar yükselirken, bu kararı ve davayı siyasi buluyoruz. En çok yatay mimarı Toroslar’da var ama Toroslar’da sadece yatay mimarı olsun anlayışını da doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

 

ÇAVAK, ÇOPURLU VE KARAİSALI’DA MAHALLE SINIRLARI DEĞİŞTİ

Meclis, Yenişehir Belediye Başkanlığının 09.05.2023 tarih ve 92913 sayılı yazısında Kadastro Müdürlüğünce 3402 sayılı Kadastro Kanunu kapsamında 22/a maddesinin uygulanması sonucu, mahalle sınırlarında değişiklik yapıldığı belirtildiğinden; oluşan yeni mahalle sınırları (Çavak, Çopurlu ve Karaisalı) ile ilgili belediyeden talep edilen uygun görüşün belirlenmesine ilişkin teklifin görüşülmesi yapılacak.

Toroslar Belediye Meclisi, Horozlu Mahallesi, 133 ada, 13 nolu parsel için hazırlanan plan değişikliği teklifinin görüşülmesi ile sürecek.

Ayrıca Arpaçsakarlar Mahallesi, 1.Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili Mersin 2. İdare Mahkemesinin 2022/1153 Esas Numaralı, 2023/733 Karar Numaralı kararının uygulanmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonunun Ortak Raporunun görüşülmesi, tapunun Mersin ili, Yenişehir ilçesi, Bahçe Mahallesi, 3202 ada 1 nolu parsel ve 3203 ada 1,2 ve 3 nolu parsellere yönelik maliki tarafından hazırlatılan 1/1000 ölçekli plan değişikliği teklifine ait İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonunun Ortak Raporunun görüşülmesi,  Ekim/2023 ayında yapılacak olan meclis toplantı gününün belirlenmesi, dilek ve temenniler ile sona erecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA