30 Ağustos Zafer Bayramı’nda coşkulu kutlama | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda coşkulu kutlama


 

Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin simgesi, millet olarak gücümüzün ve birlikteliğimizin en önemli göstergesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü Mersin’de coşkuyla kutlandı.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin’de 30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

İlk olarak valilikçe 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yıldönümü çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen resmi tören, saat 09.00’da Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan'ın tören kıtasını selamlamasıyla başladı. Törene, Vali Pehlivan'ın yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milletvekilleri, askeri erkan, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Törende, Vali Pehlivan, Tuğamiral Fırat ve Başkan Seçer’in Atatürk Büstüne çelenk sunumlarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi. Buradaki törenin ardından Vali Pehlivan, Tuğamiral Fırat ve Başkan Seçer Kültür Merkezinde tebrikleri kabul etti.

Tören daha sonra yeniden Cumhuriyet Meydanında devam etti. Vali Pehlivan, Tuğamiral Fırat ve Başkan Seçer, askeri ciple törene katılanların bayramını kutladı. Öğrencilerin şiir okuduğu, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösteri sunduğu törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Silahlı Kuvvetleri adına Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında görevli bir teğmen yaptı.

Özellikle kutlama programı çerçevesinde jandarma komandoların zeybek oyunu büyük beğeni aldı.

Tören, bayrak flama grubu, askeri birlik, gaziler ve sporcu gençlerin tören geçişiyle sona erdi.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos 1922'de gerçekleştirilen Büyük Taarruz zaferinin 101’nci yıldönümü. 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünyanın gördüğü büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçti. 1919 yılında Birinci Dünya Savaşı sonrası İtilaf Devletleri, Mondros Ateşkes Antlaşması hükümlerine dayanarak Anadolu'yu işgale başladı. Batı cephesinde Yunanistan ordusu Ankara Polatlı’ya kadar ilerlerken 26 Ağustos 1922'de Başkomutan Mustafa Kemal, Büyük Taarruz'u başlatan harekat emrini verdi. Emperyalist güçlere karşı verilen savaş zorlu mücadeleler ve onca eksiğe rağmen zaferle sonuçlandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA