‘Zafer kararlılığı yurttaşlık vazifemiz!’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Zafer kararlılığı yurttaşlık vazifemiz!’


 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Mersin İl Temsilcisi Yakup Tekin: “Zafer Bayramı’nı var eden kararlılığı yeniden yeşertmek yurttaşlık vazifemizdir”.

Haber Merkezi

 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Mersin İl Temsilcisi Yakup Tekin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, halka seslendi.

“Zafer Bayramı’nı var eden kararlılığı yeniden yeşertmek yurttaşlık vazifemizdir” başlıklı açıklamasında Tekin, özgürlüğün şairi Nazım Hikmet’in dizileri ile çağrısına kulak verilmesini istedi.

 

“30 AĞUSTOS YENİ BİR TARİH YAZMA MUCİZESİDİR”

“Bu dizelerle anlattığı büyük önder Atatürk’ün Kocatepe’deki kararlılığı, bundan tam 101 yıl önce tüm emperyalistlere ders, tüm mazlum halklara ilham olacak bir zaferi beraberinde getirmişti” diyen Başkan Tekin, “Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan umut dolu süreç, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferi ile taçlandı.

Atatürk’ün ‘Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklâl düşüncesinin ölümsüz bir âbidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evlâdı, bir ordunun Başkomutanı olduğumdan, mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur’ sözleriyle önemini anlattığı 30 Ağustos Zaferi, Türk ulusunun emperyalistlerin kendisine biçtiği kaderi yırtıp atarak savaş meydanında yeni bir tarih yazma mucizesidir.

Bu toprakların insanının tebaa olmaktan millet olmaya geçişinin, çağı yakalayıp öne geçmesinin en önemli kilometre taşlarından biridir 30 Ağustos.

Bugün içimiz gururla, kıvançla ve şükranla dolu. Ancak bugün aynı zamanda ‘nereden nereye’ diye sormanın da günüdür” dedi.

 

“CUMHURİYET BİR ÇOK ALAND AKURULDUĞU GÜNDEN ÇOK DAHA GERİDE”

30 Ağustos Zaferi ve sonrasındaki tarihi zaferlerle kavuşulan cumhuriyetin, bugün birçok alanda kurulduğu günden çok daha geride olduğuna dikkat çeken Yakup Tekin, “Atatürk’ün en büyük eserim dediği, bu topraklardaki insanları tebaa olmaktan çıkarıp ulus haline getiren Cumhuriyet’imiz, son 21 yılda her anlamda geriletilmiş durumdadır. Bütün gelişmiş ülkelere parmak ısırtacak bir vizyon ve ilkeler birliğiyle kurulan Cumhuriyet’in, bugün ne yazık ki eğitimden adalete, demokrasiden hak ve özgürlüklere kadar birçok taşıyıcı kolonu, siyasal İslam tarafından tahrip edilmiş haldedir. Daha açık bir ifadeyle; Cumhuriyet, onu hazmedemeyenlerin elinde paha biçilmez kazanımlarını bir bir kaybetmektedir.

“UZAYIP GİDEN BİR KARANLIK LİSTE, BİZİ BÜYÜK ZAFERİMİZİN MİRASINDAN GÜN BE GÜN ALIKOYMAKTA”

Padişahlık dönemine öykünen bir tek adam rejimi, her gün biraz daha budanan hak ve özgürlüklerimiz, Cumhuriyet’in ülke değeri olarak kabul ettiği çalışan insana artık yöneticilerin adeta köle olarak bakması, laikliğin gün aşırı hedef alınıp tek tip bir yaşam tarzının empoze edilmesi gibi uzayıp giden bir karanlık liste, bizi büyük Zaferimizin mirasından gün be gün alıkoymaktadır.

Cumhuriyet’in ve devrimlerinin bekçisi olan Birleşik Kamu-İş olarak; 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bu bilinçle karşılıyoruz.

Bu kıymetli yıldönümlerini sadece bir gurur nostaljisi değil, birer bileme taşı olarak kabul ediyoruz. Kararlılığımızı, umudumuzu geçmişin fısıldadığı hakikatle bileyliyoruz ve ülkede her alanda yaşanan gerici kuşatmaya karşı verdiğimiz Cumhuriyet kavgasına bir an olsun ara vermeyeceğimizin altını çiziyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos 1922’de insanlık tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir bağımsızlık destanı yazan Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnet ve vefayla anıyor, tüm halkımızın Zafer Bayramı’nı kutluyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA