Kimlik çalıp banka hesabını sıfırlayan dolandırıcılar tutuklandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kimlik çalıp banka hesabını sıfırlayan dolandırıcılar tutuklandı


 

Mersin’in Mut ilçesinde tanıdıkları gurbetçi vatandaşın çaldıkları kimliğiyle bankadaki hesabından 800 bin lirasını çeken 2 dolandırıcı tutuklandı.

Dolandırıcılık olayı, geçtiğimiz 25 Ağustos Cuma günü Mersin’in Mut ilçesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, İtalya’da yaşayan M.C. isimli gurbetçi vatandaş yaz tatilini geçirmek üzere memleketi Mersin’in Mut ilçesine geldi. İzin süresi 23 Ağustos’ta dolan M.C., yaşadığı İtalya’ya tekrar döndü.

 

İTALYA’YA DÖNDÜKTEN 2 GÜN SONRA PARASININ ÇEKİLDİĞİNİ FARK ETTİ

Gurbetçi M.C., İtalya’ya döndükten 2 gün sonra özel bir bankada bulunan hesabındaki 800 bin lira paranın bankanın Karaman’daki şubesinden çekildiğini görerek, durumu hemen banka yetkililerine bildirdi. Banka yetkilileri de güvenlik kamerası kayıtlarını incelediklerinde şubeye gelen bir kişinin kimliği ibraz ederek sahte imzayla parayı çektiğini belirledi. Bunun üzerine olay polise bildirildi.

 

KARAMAN POLİSİ 2 DOLANDIRICIYI YAKALADI

Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şahısların kimliklerini tespit edebilmek için vakit kaybetmeden çalışma başlattı. Bankanın güvenlik kamera kayıtları ile Plaka Tanıma Sistemi'ni (PTS) incelemeye alan ekipler, Mersin’in Mut ilçesine giden aracın plakası ile şahısların kimliğini kısa sürede tespit etti.

 

TANINMAMAK İÇİN PARAYI KARAMAN’DA ÇEKMİŞLER

Tanıdıkları gurbetçi M.C.’nin bankada yüklü miktarda parasının bulunduğunu bilen C.E. (45) ve H.D.'nin (57) ilçede tanınacaklarını düşünerek parayı yakın bir ildeki bankanın şubesinden çektikleri ortaya çıktı. Otomobil ile en yakın il olan Karaman’a giden 2 zanlının banka şubesinde çaldıkları kimlik ve gurbetçinin imzasını taklit ederek parayı çektikleri belirlendi. Şüphelilerin parayı çektikten sonra geldikleri araçlarla hızla Karaman’dan Mersin’e döndükleri tespit edildi.

Şüphelileri yakalamak için Karaman’dan Mersin’e giden sivil ekipler, H.D.’yi Silifke ilçesi çıkışında şehirlerarası otobüsle Antalya’ya kaçarken üzerinde 60 bin lira ve 400 euro parayla yakalarken, C.E. ise Mut ilçesindeki ikametinde yakalanarak gözaltına alındı. Karaman’a getirilen 2 zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA