MEÜ’de yaz okulu ve matematik kongresi başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’de yaz okulu ve matematik kongresi başladı


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) ev sahipliğinde; Fırat Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Final International University, Azerbaycan Üniversitesi ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Uygulamalı Matematik – Geometri – Analiz, Yaz Okulu ve Matematik Öğrenci Kongresi” düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Üniversite Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, öğretim elemanları ve öğrenciler katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, matematiğin hayatın her alanında insanların karşısına çıktığını ve bu nedenle de çok önemli olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Yaşar, “Matematik, temel mantığa dayanan bir sistem olup zihni geliştiren bir araç olarak kişiye rasyonel bir bakış açısı kazandırır. Matematik, kişinin sistemli, mantıklı ve tutarlı düşünmesini sağlamakla birlikte günlük hayatta da sık sık karşımıza çıkabilmektedir. Hatta bu sebeple Matematik dersi ilköğretimden yükseköğretim programlarına kadar her alanda yer almaktadır. Bu bağlamda matematiğin bu kadar önemli olduğu bir ortamda, Üniversitemiz bünyesinde düzenlediğimiz bu kongre ve yaz okulu da, alan ile ilgili güncel konuları siz değerli öğrencilerimize ve genç araştırmacılarımıza sunmayı amaçlıyor. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm katılımcılara başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

“MATEMATİKÇİLER İÇİN BİR ARAYA GELMEK, YENİ TEOREMLER KONUŞMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi ve kongre geometri koordinatörlerinden Prof. Dr. Bayram Şahin ise, kongre ve yaz okuluna verdiği desteklerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar’a teşekkür ederek sözlerine başladı. Prof. Dr. Şahin, “Matematikçiler için bir araya gelmek, yeni teoremler konuşmak bizim için çok önemli. Bu yaz okulu ve kongrenin esas amaçlarından birisi de bu. Farklı üniversitelerdeki matematikçileri birleştiren etkinliğin verimli ve faydalı olmasını diliyorum” dedi.

 

“TEMEL BİLİMLERE GEREKEN ÖNEMİ VERMEDİĞİMİZDE İLERİKİ ZAMANLARDA SIKINTI YAŞARIZ”

Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi ve kongre analiz koordinatörlerinden Prof. Dr. Mikail Et de konuşmasında 5’incisi düzenlenen kongre ile ilgili konuklara bilgiler verdi.  Prof. Dr. Et, “Matematik, fizik, kimya ve biyoloji temel alanlardır. Bu bilimler, yüzyıllardır uygarlığın en önemli yapı taşları olmuştur. Mevcut yaşamımızı daha iyi sürdürmek ve çevremizde yaşananları daha iyi anlamamız için temel bilimlere ihtiyacımız var. Bu bilimlere gereken önemi vermediğimizde ileriki zamanlarda sıkıntı yaşarız. Bu tür etkinlikler de, işte bu temel bilimlerin gelişimine çok büyük katkı sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Bayram Şahin tarafından Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar’a ev sahipliği nedeniyle bir plaket takdim edildi. Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar da kongreye olan katkılarından ötürü Prof. Dr. Bayram Şahin, Prof. Dr. Mikail Et ve Prof. Dr. Hasan Bulut’a birer teşekkür belgesi takdim etti.

Yaz Okulu ve Matematik Öğrenci Kongresi, 29-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında Üniversite Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek “Uygulamalı Matematik, Geometri ve Analiz başlıklı oturumlarla devam edecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA