‘Ülke kadınlar için cehenneme döndü’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Ülke kadınlar için cehenneme döndü’


 

Bireysel silahlanmanın günden güne arttığı Mersin’de, yılın ilk yedi ayında 5 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 4 kadın ise halen giderilemeyen şüphelerle yaşamını yitirdi.

BARIŞ ÇOBAN

 

Mersin'de ilk yedi ay içerisinde 6 kadın öldürülmesine tepki olarak kadın dernekleri bir araya geldi!

Mor Dayanışma'nın ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısına Yeşil Sol Parti, HDP, Mimoza Kadın Derneği, Günebakan Kadın Derneği ve Mersin Cemevi Kadın Kolları katıldı.

Toplantıda, kentte yaşanan erkek şiddeti, kadın cinayetleri, bireysel silahlanma, kadın yoksulluğu ve kadın sığınma evleri ele alındı.

 

“ÜLKE SUÇ MAHALİNE DÖNDÜ”

Toplantıda konuşan Milletvekili Perihan Koca, açıklamasında özetle şu noktalara dikkat çekti: “Şiddetin son derece normalleştiği, sıradanlaştığı ve ne yazık ki alışıldığı bir ülkede yaşamaya çalışıyoruz. Ülkemiz bir suç mahaline dönüşmüş durumda.

Ülkemizde yalnızca 2022 yılında medyaya 3 bin 984 silahlı şiddet olayının yansıdığı ve ülke genelinde yaşanan bu silahlı şiddet olaylarında 2 bin 278 kişi öldürüldüğü, 4 bin 231 kişinin de yaralandığı kayıtlara geçirildi.

Elbette şiddet tahmin edeceğiniz gibi cinsiyetler arası eşit dağılmıyor. Erkek egemen dünyada şiddetin öznesi büyük oranda erkekler, hedefi de büyük oranda kadınlar oluyor.

Bireysel silahlanmanın günden güne arttığı Mersin’de yılın ilk yedi ayında 5 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 4 kadın ise halen giderilemeyen şüphelerle yaşamını yitirdi.

Biliyorsunuz, kadınların ölümleri anormal derecede şüpheler içerisinde gerçekleşebiliyor. Ülke genelinde sadece temmuz ayında 25 kadın cinayeti işlendi, 9 kadının ölümü ise kayıtlarımıza şüpheli ölüm olarak geçti. Evet, artık kadın cinayetlerinin yanında kadınların yaşamını daha da tehdit eden sürekli şüpheli ölümlere tanık oluyoruz.

Kadın cinayetleri artık faili meçhul olarak anılıyor, ölümler herkesin bildiği faillerin bir şekilde aklandıkları olaylara dönüşüyor. Birçok sorun iç içe geçmiş durumda ve olguları birbirleriyle bağlantılı bir şekilde izah etmeye ihtiyacımız var.

Yaşadıklarımız bizlere günlük yaşamı her geçen gün daha da dayanılmaz kılan siyasal rejimden, her geçen gün daha da sertleşen devlet gerçeğinden azade değil.

Siyasal rejim tam bir faşist rejime doğru ilerlerken toplumu hem dizayn etmeye hem de şiddet yoluyla topluma diz çöktürmeye çalışıyor. Şiddetin gerek bizzat devletin kolluğu eliyle gelmesi sıradanlaştı.

Kadınlar için yaşam cehenneme dönmüş durumdadır. Bir yandan ölüm tehdidi, bir yandan süreklileşen türlü şiddet biçimleri, diğer yandan yoksulluk… Kadınların yaşamlarını büyük yıkıma uğratan bu olguların toplamı bu düzenin kendisidir. Bu düzen kapitalizm ile patriyarkanın kadınları türlü biçimlerde ezmek için gerçekleştirdikleri ittifakın kendisidir. Bu vesileyle tüm kadınlara seslenmek istiyoruz. Ölüm, yoksulluk ve şiddetten başka bir şey vadetmeyen bu düzene karşı örgütlü mücadeleden başka bir şansımız yok. Kadınların örgütlü mücadelesi bizim tek çıkış yolumuzdur."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA