Bursa maçı riske girdi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bursa maçı riske girdi!


 

Yeni Mersin İdman Yurdu (MİY) sessizliğini bozdu. Kulüp yönetimi istifa krizi sonrası takımın ortada kaldığını açıklayarak, haftasonu oynanacak Bursaspor maçına çıkılamama ihtimali olduğunu açıkladı.

Barış Çoban

 

Yeni Mersin İdman Yurdu’nda kaosa dönüşen istifa krizi, lig öncesi takımı sahaya çıkamayacak duruma getirdi.

Kulüp yönetimi adına bir basın açıklaması yapan Halim Yiğit, Yeni MİY Başkanı Metin Saltık’ın istifasının ardında yatan nedeninin FIFA’dan geleceği iddia edilen kötü haberlerden dolayı değil, kentin takıma sahip çıkmaması olduğunu savunarak, kulübü devretmeye hazır olduğunu duyurdu.

Kulübün borcu olmadığını söyleyen Yiğit, Saltık’ın cebinden harcadığı rakamlara dikkat çekerek, gelirin olmadığını açıkladı.

Şirket statüsündeki kulübün hangi şartlarda devrileceğine dair bir açıklama yapmayan Yiğit, alıcı iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını henüz bir talip çıkmadığını söyledi.

 

“VALİ; BELEDİYE BAŞKANLARI, MTSO SAHİP ÇIKMADI!”

Bu şartlarda takımın haftasonu oynanacak Bursasspor maçına çıkamama ihtimali olduğunu belirten Yiğit, “Sayın Metin Saltık’ın ve İdman Yurdu mücadelesine inanmış yönetiminin bu 6 sezonu geride bırakmış bulunuyoruz. Süper Amatörden 2.Lige giden bu zorlu serüvende Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, 2021-2022 sezonunda 200 bin TL ve 2022-2023 sezonunda 3 milyon 400 bin TL maddi destek sağlamıştır. Bunun dışında, defalarca ziyaret ederek maddi destek talebinde bulunduğumuz ilçe belediye başkanlarımızda en ufak bir maddi destek bulamadığımızı üzülerek belirtmek istiyorum.

Sayın Valimiz Ali Hamza Pehlivan, geçen sezon Loca satışlarımıza öncülük ederek 2 milyon TL civarı kaynak sağlamış ve başta Yeni Mersin İdman Yurdu unvanımızı almakla beraber ihtiyaçlarımıza duyarlı davranmıştır.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odamız Kulübe 100 bin TL destek vermiştir.

2022-2023 sezonunda yaklaşık 35 milyon TL olan bütçemizin, 3 milyon 400 TL’si Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Vahap Seçer tarafından, 2 milyon TL’si Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan’ın öncülük ettiği loca satışlarından, bir milyon TL’si Exenpay tarafından sponsorluk bedeli, 3 milyon TL’si TFF tarafından yayın geliri, isim hakkı ve diğer gelirler, 3 milyon 500 bin TL’si Yönetim Kurulumuz tarafından, 2 milyon TL’si loca, kombine ve bilet satışlarından elde edilmiştir. Geri kalanı sayın Başkanımız tarafından karşılanmıştır.

 

KULÜBE TALİP YOK

Bugün 2. Ligde 4-5 noktaya iyi transfer yaparak play-off potasında yer alabileceğimiz bir noktadayız.

Bundan sonraki süreçte Mersin’e sahip çıkılması Sayın Saltık’ın buraya kadar onurla ve gururla, menfaat elde etmeden fedakarlıklarıyla taşıdığı bayrağı daha yukarılara taşıyacak İdman Yurdu sevdalılarının sorumluluk alması ihtiyacı hasıl olmuştur.

Bu hafta sonu Bursa deplasmanında ilk maçımıza çıkmamız gerekiyor. Başkanımızın istifasını açıklamasının ardından bir hafta geçmesine rağmen halen kimse talipli olmamış ve ilgi göstermemiştir. Kulübü alacağı belirtilen, basında adı geçen kişilerle bir temasımız olmamış, dolayısıyla haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Takım müsabakaya çıkmadığında meydana gelecek olumsuzluklardan endişe duymaktayım. Vakit, onurumuz, gururumuzun, markamız ve ortak değerimiz Yeni Mersin İdman Yurdumuza artık sahip çıkma vaktidir. Yarın geç olmadan, büyük emeklerle buraya kadar taşınan İdman Yurdu’muza Kent Dinamiklerimizin sahip çıkması kaçınılmazdır.

Şunu açık yüreklilikle dile getirmem gerekir ki Sayın Metin Saltık Kulübü bırakmıştır. Bugün borçsuz harçsız tertemiz bir İdman Yurdu’nu Mersin’e hediye etmiştir.

 

“İSTİFANIN NEDENİ FİFA DEĞİL”

FİFA’nın Mersin İdman Yurdu’nun borçlarının Yeni Mersin İdman Yurdu A.Ş.’nin sirayet ettiğine ve sayın Saltık’ın bu nedenle başkanlık görevini bıraktığı iddiası geçeği yansıtmamaktadır. Spas Delev isimli Mersin İdman Yurdu’nun eski futbolcusunun açtığı dava Kulübümüzü ilgilendirmemekte olup bununla ilgili süreci başarıyla yönetmekteyiz.

FİFA’nın Türk Futboluna uygulamaya çalıştığı politika ile yükselmemizi engellemek amaçlanmaktadır. Bu bilinçle futbolumuzu çökertme politikasına karşı Türkiye Futbol Federasyonu’muzun gerekli tedbirleri alması konusunda uyarıyor ve göreve davet ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA