Kocamaz’dan Büyükşehir ve Tarsus’a hizmet eleştirisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kocamaz’dan Büyükşehir ve Tarsus’a hizmet eleştirisi


 

Mersin Büyükşehir’de 5 ve Tarsus Belediyesi’nde ise 20 yıl belediye başkanlığı yapan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, hizmet eleştirileri ile bombaladı! Yaptığı hizmetlerin bazılarının nefret ve kinle yıkıldığını bazılarının ise üstüne yatılarak, adının silinmeye çalışıldığını savundu.

Haber Merkezi

 

Yaklaşan yerel seçimler ile birlikte sahada haraketlilik artarken hizmet eleştirileri de artarak sürüyor. Son olarak geçmişte Tarsus’ta 20 ve Mersin Büyükşehir’de 5 yıl belediye başkanlığı yapan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, seçim bölgesindeki hizmet yetersizliğini eleştirdi.

 

“TARSUS, BIRAKTIĞIMIZ TARSUS’UN ÇOK ÇOK GERİSİNDE!”

İlçe buluşmaları ile gerçekleştirdikleri istişarelere devam ettiklerini anımsatan Kocamaz, “Bu vesile ile bugünde, doğup büyüdüğümüz ve yıllarca hizmet etmekle gurur ve şeref duyduğumuz, baba ocağımız Tarsus’tayız. Bir çok ilçemiz gibi Tarsus’ta maalesef bıraktığımız Tarsus’un çok çok gerisinde! Temizlik konusundan herkes şikayetçi! Kırılan dökülen orada öylece kalıyor!

Tarsus’ta Yapay Şelalenin oradaki ahşap su çarkının çürüyüp kırılması ve yenilenmemesi gibi, Anamur’da yapımını tamamladığımız, sadece zemin asfaltı seçime yetiştirilemeyen Anamur yeni Otogarı’nın çürümeye terkedilmesi gibi.

 

“25 YILLIK GÖREV SÜREMİZDE ELİMİZLE DOKUNMADIĞIMIZ KONU KALMADI”

Biz Tarsus Belediyesi’nden ayrılalı yaklaşık 9,5 yıl, Büyükşehir ve diğer İlçelerdeki görevimizden ayrılalı da 4,5 yıl oldu! Ben, Büyükşehirde görevde iken, Tarsus’la birlikte tüm ilçelerimizin merkez ve kırsallarına çok büyük hizmetlerimiz oldu! 25 yıllık görev süremizde elimizle dokunmadığımız konu kalmadı.

Mesela Tarsus’ta, Alt yapısıyla, içme ve atıksu arıtma tesisleriyle, Otogarı ile, Mezbahanesi ve Beton Santrali ile, Asfalt Tesisi ve Yepyeni ve Planlı Mahalleleri ve yerleşim Alanları ile, Dünyada benzeri olmayan Yeni Belediye Tesisleri ile, Açılan yeni Caddeleri ve Bulvarları ile,

Berdan ve sulama kanalları üzerine yaptığımız onlarca köprüleriyle, yapılan toplu konutlarla, kent içinde yapılan düzenlemeler ve restorasyon çalışmaları ile, Tarsus’ta ilk defa bir trafiğe kapalı bir pilon bölgenin (Yarenlik Alanı) oluşturulması, semt pazarlarının kurulması ve modern pazar yerlerinin yapılması, şehir içinde yapılan hayvancılığın ve at arabalarının kaldırılması, yeşil alan düzenlemeleri, Halihazır parklarda yapılan düzenlemeler ve yeni yapılan parklarla, gençlik kampı, yıllardır girilemeyen baraj bölgesinin halkın hizmetine sunulması, hayvanat bahçesi, amatör futbol kulüplerine ve TİY’e tahsis edilmiş onlarca modern ve drenajlı onlarca spor tesisi bıraktık!

 

İMAR LTD ŞTİ ZORDA MI?

Çöpten enerji elde edilmesi ve burada sayamadığımız binlerce hizmet ve yapılan sosyal ve kültürel etkinliklerle Tarsus ve Mersin’in tüm İlçeleri bizim dönemimizde cumhuriyet tarihi boyunca görmediği hizmetlerle buluştu.

Tarsus’un olmazsa olmazı olan bütün projelerini hayata geçirdik.

Borç batağında devraldığımız Tarsus Belediyesinden, Büyükşehir Belediyesi’ne geçerken, gerçekleştirdiğimiz onca hizmetle birlikte, bizden sonraki yönetime 176 daire, o günün rakamları ile 42 milyon tl nakit ve yüzlerce dönüm çoğu bizim dönemimizde satın aldığımız arsalarla, devraldığımızda batık bir şirket iken, yaptırdığımız hazır beton tesisi, ekmek fabrikası, elliye yakın dairesi ve değişik gayrimenkulleri ile Tarsus’ta en çok kurumlar vergisi ödeyen bir İmar Ltd. Şirketini bıraktık!

Şu anda kulağımıza İmar Ltd. Şirketinin zor durumda olduğu şeklinde duyumlar geliyor ve üzülüyoruz! Verdiğimiz hizmetlerin ve kazandırdığımız değerlerin heba olmasına kahroluyoruz!

 

“ÖNÜMÜZ KESİLMESEYDİ MERSİN METRO’YA KAVUŞMUŞTU”

Mersin’de de ilk defa katlı kavşakları ve metro çalışmalarını başlattık! Bizim önümüz kesilmemiş olsaydı, şu anda Mersin Halkı metro hizmetlerinden faydalanıyor olacaktı!

Büyükşehirde ikende Mersin’in tüm ilçelerinde öncelikli olarak yapılması gereken ihtiyaçlarını giderdik, problemlerini çözdük. Tarım alanlarının sulanması konusunda çiftçilik yapan, sebze ve meyve üreten vatandaşlarımıza, arıcılarımıza, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza çok önemli destekler verdik! Bizden sonraki yönetime onlarca proje devrettik! Keşke bizim başlattığımız projeleri ve yaptıklarımızı bizden sonra da yeterli bir şekilde devam ettirebilmiş, ortaya çıkmış eserlerimizi koruyabilmiş olsalardı!

 

“BESLEDİKLERİ KİN VE NEFRETLE BAZI HİZMETLERİ YIKTILAR!”

Maalesef yapılan eserlere bırakın sahip çıkabilmeyi, içlerinde besledikleri kin ve nefretle bazılarını yıktılar! Bunu da marifet saydılar!

Özellikle Büyükşehir Belediyesinin, Tarsus Yarenlik Alanı’ndaki kesme taştan yaptırdığımız Millet Çeşmesini, Tarsus Kültür Parktaki Aziz Atatürk’ümüz de dahil, tarih boyunca Tarsus’ta doğmuş ya da Tarsus’a ve ülkemize hizmeti geçmiş önemli şahsiyetlerin büstlerinin kaldırması, parktaki büyük havuz ve orada yapılan tesislerin çürümeye terkedilmesi, barajda yaptırdığımız konser alanının yıktırılıp hurdacılara satılması gibi!

Bunlar yetmedi, bizim yaptığımız bir çok hizmeti kendileri yapmış gibi, emek hırsızlığı yaparak, yazılı ve görsel basında, tv’lerde reklamını yaptılar! Bizim dönemde yapılan eserlerden bizim isimlerimizi kazıdılar! Kendi reklamlarını astılar! Burhanettin Kocamaz isminden çok fazla rahatsız oldular!

 

 

“KOCAMAZ’IN İSMİNİ YOK ETMEK ADINA HER TÜRLÜ YOLU DENEDİLER, HALEN DAHA DENİYORLAR”

Kocamaz’ın ismini yok etmek adına her türlü yolu denediler! Halende deniyorlar!

Çok emek çektiler, iftiralar attılar, devri sabık yaratmaya kalkıştılar, akla hayale gelmeyen her türlü yolu denediler! Ancak rabbime şükürler olsun ki, doğru duvarı yıkamadılar, Kocamaz’ı gönüllerden silemediler! Silemezler! Silemeyecekler! Çünkü Kocamaz bir halk adamı. O, ömrünü halkına hizmete adamış bir halk çocuğu! O üstlendiği makamlarla yücelmeye çalışmaz! Bilakis o makamları yüceltmek için gayret gösterir! Birileri gibi kibri yoktur! Halka tepeden bakmaz! Yaptığı işi nefsini ya da heva ve heveslerini tatmin etmek ya da hava olsun diye yapmaz! Kocamaz tam bir görev adamıdır! Sorumluluklarını bilir! Görev yaptığı belediyelerde tüm kentin vebalini yüklendiğini bilir ve adeta bir hamal gibi koşturur! Onun tek düşüncesi, kendisine güvenerek göreve getiren insanlara karşı mahcup olmamaktır!

Nereden geldiğini ve nereye gideceğini bilir! Zira malum sondan hiç kimsenin, hiç birimizin kurtuluşu yok! Sonunda herkes, o beş metrelik beyaz kefeni giyip, iki metrelik o çukura, toprağın altına girecek! Zaten önemli olan da insanın arkasından hayır duaları ile anılabilmesidir! Yani boş kubbede hoş bir seda bırakabilmektir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA