MEÜ akademisyenine uluslararası görev | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ akademisyenine uluslararası görev


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Furkan Ayaz’a, Frontiers in Oncology ve Frontiers in Immunology dergilerinin özel sayısı için ortak çalışmaları kapsamında dergi kurulu tarafından editörlük görevi verildi.

Terapötik yaklaşımların yeni çağında, vücudumuza yabancı olan doğal veya sentetik kimyasallar yerine biyouyumlu ve biyoteknolojik moleküller sahne alıyor. Moleküler ve hücresel biyolojideki öncü çalışmalar sayesinde nükleik asitler, peptitler, antikorlar ve diğer biyoteknolojik ürünlerden de tedavi amaçlı yararlanılabiliyor. İmmünoterapi; kansere, otoimmün hastalıklara ve ayrıca alerjik ve enflamatuar bozukluklara karşı savaşmak için bu teknolojilerden yararlanıyor. Bu özel sayının odak noktasını ise bağışıklık hücrelerini veya bağışıklık sistemini bir bütün olarak bizim yararımıza manipüle etmek için biyouyumlu ve biyoteknolojik araçların kullanılması oluşturuyor.

Konu ile ilgili vizyonu bu bağlamda daha da genişletmek, kanser ve otoimmün bozukluklar için yenilikçi tedavi stratejileri geliştirmek ve bu alana daha fazla ilgi uyandırmak amaçlı immünoterapi alanındaki en son araştırmaları sunmayı hedefleyen bu sayıya katkı sunmak ve çıkacak yayınları takip etmek için https://www.frontiersin.org/research-topics/57910/developing-biocompatible-and-biotechnological-tools-against-cancer-and-autoimmune-disorders adresi ziyaret edilebilir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA