Başkan gitti kaos geldi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan gitti kaos geldi!


 

Yeni Mersin İdman Yurdu’nda çözümsüz bırakılan yönetim krizi kaosa dönüştü! Mayıs’ta dönemin Bakanı Nureddin Nebati’nin stadyumda yuhalanması sonrası patlak veren kriz ile görevi bırakacağını açıklayan ancak aradan geçen 3 ayda hiçbir adım atmayan Yeni MİY Başkanı Metin Saltık önceki gün istifa ettiğini açıklayarak krizin kaosa dönüşmesine neden oldu.

HEDİYE EROĞLU – BARIŞ ÇOBAN

 

İçelspor’u Yeni Mersin İdman Yurdu yaparak, önce 3’üncü lige ardından da 2’inci lige çıkaran kulüp yönetiminde ki istifa depremi kaosa dönüştü.

Kendisine ait şirket bünyesindeki takımın 2017 yılından buyana başkanlığını yapan Metin Saltık son kararı ile camiayı bir kez daha karıştırdı.

Mayıs’ta dönemin Bakanı Nureddin Nebati’nin stadyumda yuhalanması sonrası patlak veren kriz ile görevi bırakacağını açıklayan ancak aradan geçen 3 ayda hiçbir adım atmayan Yeni MİY Başkanı Metin Saltık önceki gün istifa ettiğini açıklayarak krizin kaosa dönüşmesine neden oldu.

 

İSTİFASINI SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Sık sık basının karşısına çıkmamak ve sosyal medyadan açıklama yapmakla eleştirilen Saltık, istifasını da kulübün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla istifa ettiğini duyurdu.

Şehrin kendisini yalnız bıraktığını savunan Saltık’ın yayınladığı metinin tamamı şu şekilde: “Saltık Ailesi olarak futbola olan ilgimizin de etkisiyle Mersin'de yetiştirici bir kulüp oluşturmak amacıyla 2017 yılında İçelspor Kulübü'nü satın alarak çıktığımız yolda, şehir futbolunda meydana gelen olağanüstü durumlar, Mersin İdman Yurdu'nun içinde bulunduğu iflas durumunun etkisiyle süreç bizleri yola çıkış programımızdan farklı sorumlulukların altına girmek zorunda bıraktı.

İçelspor olarak Süper Amatör Lig şampiyonluğu, İçel İdman Yurdu olarak BAL Ligi Şampiyonluğu yaşayarak Mersin'in profesyonel liglerde bir kulübü olmasını sağladık. 3 sezonluk zorlu ve sancılı 3. Lig macerasının ardından Yeni Mersin İdman Yurdu unvanını aldığımız ilk sezonda şampiyonluk başarısı göstererek adımızı 2. Lige yazdırdık. Altı yıl gibi kısa bir süre içerisinde önemli başarılara imza atarak şehre futbolu, şampiyonluk sevinci ve coşkusu hislerini hatırlattık.

Bu mücadeleleri verirken tek amacımız; hiçbir çıkar beklemeden şehrin futbolunu hak ettiği değere taşımaktı. Ancak; başarılarla dolu bu süreçte yalnızlığın acısını hep içimizde hissettik. Yönetim Kurulu'ndaki çalışma arkadaşlarımın kendi imkanları dahilindeki maddi ve manevi destekleri, büyük oranda aile bütçesinden finanse ettiğim kulüp bütçesine, şehir dinamiklerinin duyarsızlığına rağmen bu güne kadar büyük mücadeleler verdim. Yürüdüğüm bu yolda her zorlukla baş ederek gemiyi sağlam bir şekilde limana demirlemenin onurunu ve gururunu yaşıyorum. Bugün 2 Ligde mücadele edecek bir Yeni Mersin idman Yurdu'nu, borçsuz-harçsız Mersin'e hediye ediyorum.

Bu sezona başlarken bütçenin de daha ağırlaşacağı ve şehirden destek ihtiyacı olduğu gerçeğini aktarmaya ve bu konuda bana destek olunması noktasında yardım istemek için ulaşmaya çalıştığım şehir büyüklerime ulaşmakta ve kendimi ifade etmeye çalışmakta güçlük çektim.

Şehir büyüklerimin ve dinamiklerinin ilgisizliği ve üzerimde oluşan yalnızlık hissiyatı beni kulüp başkanlığından istifa etmek zorunda bırakmıştır. Geldiğimiz noktada şanına yakışır, 2. Ligde bir idman Yurdu'nu 100 yıllık bir ayıbı ortadan kaldırarak, üzerinde adının olduğu bir tesisi ve store mağazasını Mersin'e armağan etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyorum. Giderken arkamda borçsuz ve tertemiz bir idman Yurdu bırakıyorum. Buraya kadar yüzümün akıyla taşıdığım bayrağı daha yukarılara taşıyacak olan, sorumluluk alacak kişilere şimdiden başarılar diliyorum”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA