Başkan Bozdoğan bombaladı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan Bozdoğan bombaladı!


 

CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın, partisi ve hizmetlerine yönelik eleştirilerde bulunan MHP İlçe Başkanı Fatih Yıldırım’a yanıtı sert oldu. Belediyeye ‘beton’ satan hiçbir ilçe başkanıyla masaya oturmadığını, ‘bordür satan’ hiçbir ilçe başkanıyla el sıkışmadığını söyleyerek, “Tarsus halkına ait hiçbir metreyi yandaşa peşkeş çekmedi, aksine yandaşın sahiplendiği her metreyi geri almayı bildi” dedi.

Haber Merkezi

 

CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’dan, MHP İlçe Başkanı Fatih Yıldırım’ın eleştirilerine sert yanıt geldi.

Basın toplantısında hedefe konulan Tarsus Belediyesi ve hakkındaki iddialara yazılı bir açıklama ile cevap veren Bozdoğan, “MHP Tarsus İlçe Başkanı Fatih Yıldırım’ın basın toplantısında kurumumuzu hedef alan ithamlarına yönelik açıklamamızdır.

Tarsus Belediyesi bir siyasi partinin değil, halkın belediyesidir. Dolayısıyla, siyasi parti temsilcilerinin hedefleri, yapılan hizmetlerin takdiri yahut eleştirisi yönünde, halkın faydasına olacak düzeyde ve aklıselim olmalıdır.

‘Tarsus Belediyesi’ni geri almak’ fikri, 25 yıl bir siyasi irade tarafından yönetilmiş ve demokratik bir seçimle ve hatta halkımızın ezici çoğunluğunun verdiği oylarla yönetim şekli el değiştirmiştir. Bu iradeye saygı göstermek, yönetim biçimi ve uygulamalara saygı duymak; siyasi parti yöneticilerinin asli görevi olmalıdır.

Tarsus Belediyesi’nin değişen yönetim biçimine kişiler değil, halkımız karar vermiştir. Her iki seçmenden birisinin verdiği oylarla değişen yerel yönetimi yeniden değiştirecek ya da güven tazeleyerek yeniden yetki verecek de, siyasi parti temsilcilerinin değil Tarsus Halkı’nın iradesindedir.

 

“GÖRÜŞ AYRILIKLARI DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZIDIR, ZAFİYET DEĞİLDİR”

Bugün, MHP İlçe Başkanlığı’na seçilen Fatih Yıldırım’ın, Tarsus Belediyesi ve Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a karşı yönelttiği gündem maddeleri arasında ‘Tarsus’un betonlaşması’ gibi akıl ve mantıkla uyuşmayan bir eleştiri sunması, meclis toplantılarında Tarsus Belediyesi Meclisi’nde 3 siyasi partinin koltuğu bulunmasına ve ‘haliyle’ siyasi parti temsilcilerinin görüş ayrılıklarının yaşanmasını hayretlerle karşılamış, bu durumun ‘demokrasinin olmazsa olmazı’ olarak değil, yönetim biçimindeki zafiyet olarak değerlendirmesi de tarafımızca şaşkınlıkla karşılanmıştır.

 

“ÇİÇEĞİ BURNUNDA BAŞKANDAN YILDIRIM HIZIYLA YAPILMIŞ BİR GAF”

Çiçeği burnunda ilçe başkanı Sayın Fatih Yıldırım’ın bilgisine sunarız: ’Betonlaşan Tarsus’a 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle 45 Park, 50 Koruluk, 27 Futbol Sahası Büyüklüğünde 197 bin metrekare yeşil alan kazandırdık. Tarsus’ta, MHP’li bir belediye başkanının ‘En Prestijli Projem’ dediği ‘33 Katlı Otel’ projesi bile, yerel yönetimlerin vizyon çapını ortaya en saf haliyle koyarken söze ‘yeşil alandan’ başlamasını, yıldırım hızıyla yapılmış bir gaf olarak değerlendiriyoruz.

 

 

MECLİS, KENT VE HALK FAYDASI GÖZETEREK KARAR ALIYOR

Sayın Yıldırım’ın bilmesi gerekir ki, Belediye Meclislerinde verilen kararların, ‘çoğunluk etkisi’ne göre verilmediğini, kişilerin hak ve özgürlüklerinin, kent ve halk faydası gözetilerek ve hatta MHP grubu içerisinde bulunan meclis üyelerinin dahi bu faktörleri gözeterek siyaseten değil, vicdanen verdiği kararlarla sağlandığını, yaklaşık 4.5 yıldır tüm Tarsus öğrenmişken, ikinci bir gafa imza atması vakasını tebessümle karşılıyoruz.

 

“TİY’İN YANINDAYIM”

Sayın Haluk Bozdoğan, Tarsus İdman Yurdu’nun yanındadır. 15 Ağustos 2023 itibariyle bir kez daha, maaşını olduğu gibi Tarsus İdman Yurdu Kulübü’ne bağışlamıştır. Tarsus’ta 5 bin lira’ya kombine bilet almaktan kaçınarak köşe bucak saklanan bu kentin milyonerlerinin aksine, iyi gününde kötü gününde hem taraftarın hem kulübümüzün yanında yer almaktadır.

 

“DÖNEMİN MHP MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANLARIYLA ‘BAKLAVACILAR’ AÇAN HALUK BOZDOĞAN DEĞİLDİ”

Sayın Yıldırım’ın ‘yandaşa peşkeş çekilen Tarsus’ söyleminde dilinin sürçmüş olabileceğini, bir basın toplantısı düzenleyen ilçe başkanının bu kadar gafa bir anda imza atamayacağını düşünerek, aslında bir önceki yönetimi kast ettiğini düşünmekteyiz.

Öyle ki, bir önceki yönetim tarafından çocuklarımızın parklarının içine dönemin MHP Milletvekilleri ve MHP Belediye Başkanlarıyla ‘baklavacılar’ açan Haluk Bozdoğan değildi.

 

“YEŞİL ALANLARA DONDURMACILAR, KÜNEFECİLER AÇAN HALUK BOZDOĞAN DEĞİLDİ”

Bugün Fatih Yıldırım’ın ‘yeşil alan’ eleştirisi getirdiği ‘yeşil alanlara dondurmacılar, künefeciler’ açan Haluk Bozdoğan değildi. Tarsus’ta her köşe başına, boşta duran her yeşil alana ‘’karsambaç’’ tezgahları kurduran Haluk Bozdoğan değildi. Halkın yeşil alanlarına, nehir kenarlarına, dinlenme, eğlenme, gezme hakkı olan ‘’halka ait alanlara’’ 3 metre yer gösterip 5 metre işlem yaptırıp kafeler, düğün salonları yaptıran Haluk Bozdoğan değildi. Park içlerine pastaneler açan, kafeteryalar açan ve açılışlarını bizzat yapan Haluk Bozdoğan değildi. Şuan ki ismiyle ‘’Tarsus Kültür Parkı’’ içerisindeki yüz yıllık ağaçları katlederek kentimizin mirası parkımızda ağaç katli yapan Haluk Bozdoğan değildi.

 

“TARSUS HALKINA AİT HİÇBİR METREYİ YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKMEDİK, GERİ ALDIK”

Haluk Bozdoğan, bilgisizce ve acemice anlatılanın aksine; belediyeye ‘beton’ satan hiçbir ilçe başkanıyla masaya oturmadı, belediyeye ‘’bordür satan’’ hiçbir ilçe başkanıyla el sıkışmadı. Yeşil alan söz konusuysa Tarsus halkına ait hiçbir metreyi yandaşa peşkeş çekmedi, aksine yandaşın sahiplendiği her metreyi geri almayı bildi.

Tarsus’ta, Tarsus Belediyesi’ne muhalefet yapmak isteyenleri, Tarsus’un çeyrek yüzyılını emanet ettiği yönetimlerden eleştirmeye başlamalarına davet ediyor, bilgisizce ve 25 yıllık egemenliğin sonlandırılmış olmasına duyulan öfkeyle yapılmış her açıklamayı halkımızın kıymetli takdirine sunuyor, Fatih Yıldırım’ı yeni görevinden ötürü tebrik ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA